Kick

Kick is afgeleid van Cornelis

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Kick
  • Geboortekaartjes met de naam Kick
  • Geboortekaartjes met de naam Kick
  • Geboortekaartjes met de naam Kick
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Kick?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Kick

23%
84%
10%
35%
11%
16%

Welke kenmerken vind je bij Kick passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Kick

Kick is een jongensnaam die waarschijnlijk is afgeleid van de naam Cornelis. Dit betekent ‘de gehoornde’.

Aantallen en varianten Kick

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Kick als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Kick per jaar gegeven is

De jongensnaam Kick werd in de jaren ’40 al gebruikt, maar kwam tientallen jaren vrijwel niet voor. Vanaf 2000 begint het gebruik iets te stijgen, met een hoogtepunt in 2011. In dat jaar werden bijna 100 Kick’s geboren. In totaal heten ruim 1.200 jongens en mannen zo.

Wetenswaardigheden Kick

Kick is afgeleid van Cornelis. Hannibal, de generaal die met olifanten over de Alpen trok, werd in de derde eeuw voor Christus verslagen door een Cornelius, namelijk Publius Cornelius Scipio Africanus (236-183 v.Chr.). Maar er waren meer heldhaftige Cornelissen.

In de zeventiende eeuw was bij de West-Indische Compagnie een admiraal in dienst met de naam Cornelis Corneliszoon Jol (1597-1641). Hij was een beruchte kaper en tijdens de Tachtigjarige Oorlog stak hij negen keer de Atlantische Oceaan over om de Portugezen en Spanjaarden te bestrijden. Hij stond, niet alleen in ons land, maar ook bij de Fransen, Portugezen en Spanjaarden, bekend als Houtebeen. Zijn been was namelijk afgezet nadat hij in een gevecht gewond was geraakt, en vervangen door een houten been.

Cornelissen zijn niet alleen strijders, maar ook uitvinders. De houtzaagmolen is bedacht door Cornelis Corneliszoon van Uitgeest (ca. 1550-ca. 1607). Het plan voor de afsluiting van de Zuiderzee en de aanleg van de Afsluitdijk werd ontworpen door Cornelis Lely.

Uit de Tweede Wereldoorlog is Corrie ten Boom (1892-1983) bekend. Zij was verzetsstrijdster en verborg samen met haar familie verscheidene onderduikers. Na de oorlog heeft ze jaren rondgereisd als evangeliste.

Namen die lijken op Kick

Kes, Nelis, Nel, Knelis, Cocky, Cootje, Cornelus, Corrie, Corry, Cor, Corné, Cornelie, Cees

Bekijk ook deze namen

Lars, Tom, Hidde, Noud, Sven, Casper, Johannes, Lenn, Stijn, Tygo