Mason

Mason wordt pas sinds 2010 gebruikt als jongensnaam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Mason
  • Geboortekaartjes met de naam Mason
  • Geboortekaartjes met de naam Mason
  • Geboortekaartjes met de naam Mason
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Mason?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Mason

32%
83%
 5%
29%
6%
33%

Welke kenmerken vind je bij Mason passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Mason

Mason is een Engelse naam en komt voort uit het Engelse woord ‘macian’, dat ‘maken’ betekent.

Het was oorspronkelijk een achternaam die werd gebruikt door steenwerkers. De betekenis van deze naam is dan ook ‘persoon die met steen werkt’.

Aantallen en varianten Mason

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Mason als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Mason per jaar gegeven is

De jongensnaam Mason komt in Nederland ruim 3.000 keer voor. Sinds 2008 is de naam in razend tempo populair geworden. Ook buiten Nederland heeft de naam Mason in korte tijd een enorme groei in populariteit doorgemaakt. In de Verenigde Staten, Canada en Nieuw Zeeland staat de naam in de top 10.

Waar de plotselinge liefde voor de naam Mason zo snel vandaan is gekomen, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk heeft het iets te maken met de geboorte van het zoontje van Kourtney Kardashian. Hij werd Mason genoemd, waardoor er veel media-aandacht was voor de naam.

Er worden veel varianten bedacht op deze naam. Daarvan is Mayson de populairste. Deze naam komt in totaal ongeveer 370 keer voor. Minder populaire spellingen, met elk minder dan 50 naamdragers, zijn Maysen, Maeson en Maysun.

Wetenswaardigheden Mason

Mason Cook

Mason Cook is een Amerikaanse acteur. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrol in de sitcom Speechless. Daarnaast speelde hij rollen in verschillende tv-series en in de film Spy Kids: All the Time in the World.

Mason Ramsey

De 11-jarige Mason Ramsey werd in een klap wereldberoemd toen iemand een filmpje postte waarop hij in supermarkt Walmart een liedje zong. Het filmpje werd ruim 25 miljoen keer bekeken en Mason werd bekend als ‘the Walmart yodeling kid’.

Boyhood

Mason Evans is het hoofdpersonage in de film Boyhood uit 2014. Deze film is bijzonder omdat het elf jaar duurde om hem op te nemen. Dit kwam omdat de regisseur de acteur die Mason speelt echt wilde laten opgroeien tijdens het filmen. De film won een Golden Globe voor beste film.

Namen die lijken op Mason

Maeson, Mayson

Bekijk ook deze namen

Pepijn, Moos, Siem, Milan, Lars, Benjamin, Julian, Noud, Thijs, Lenn