Milou

Milou is samengesteld uit Maria en Louise

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Milou
  • Geboortekaartjes met de naam Milou
  • Geboortekaartjes met de naam Milou
  • Geboortekaartjes met de naam Milou
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Milou?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Milou

82%
42%
14%
29%
9%
14%

Welke kenmerken vind je bij Milou passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Milou

Milou is een meisjesnaam die is samengesteld van Maria en Louise. Die twee namen hebben sterk verschillende betekenissen. De betekenis van Milou is dan ook niet helemaal duidelijk.

Voor de naam Maria bestaan meer dan zestig verschillende verklaringen. De meest gehoorde betekenis is ‘bitterheid’. Ook wordt het geassocieerd met het Latijnse woord ‘mare’, dat ‘zee’ betekent.

Louise komt uit het Germaans en is afgeleid van Lodewijk. Deze meisjesnaam betekent ‘beroemde strijder’.

Aantallen en varianten Milou

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Milou als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Milou per jaar gegeven is

Milou staat al een aantal jaar in de top 50 van populaire meisjesnamen. Dit is niet altijd zo geweest. Voor 1970 kwam de naam vrijwel niet voor. Vanaf 1985 werd de naam plots in snel tempo populair, met een hoogtepunt in 1990. Daarna daalde de populariteit, waarna de naam vanaf 2005 weer vaker gegeven werd. In 2021 stond de naam weer in de top 10. Inmiddels heten zo’n 9.000 vrouwen en meisjes Milou.

Milou is gevormd uit de meisjesnamen Maria en Louise. Maria is een van de meest gebruikte namen in ons land. Er zijn maar liefst 1.522.000 vrouwen en 510.000 mannen die deze naam dragen. De naam wordt sinds 1970 wel duidelijk minder vaak gegeven. Veel namen zijn afgeleid van de naam Maria. Ook kent Maria veel samenstellingen met andere namen.

Louise is de populairste variant op Lodewijk. Bijna 61.000 vrouwen dragen deze naam. De naam wordt ook als jongensnaam gebruikt. Er zijn 700 mannen die zich Louise mogen noemen.

Namen die erg op Milou lijken en eveneens samenstellingen zijn van Maria en Louise, zijn Marie-Louise, Marlou, Malou en Marlous. Al deze namen komen per naam tussen de 1.000 en 2.000 keer voor in Nederland.

Wetenswaardigheden Milou

Milou is de oorspronkelijke naam van de hond van Kuifje in De Avonturen van Kuifje. De geliefde strip van tekenaar Hergé werd oorspronkelijk geschreven in het Frans. Het kleine witte hondje is de trouwe metgezel van Kuifje, die in het Nederlands Bobbie heet.

Bekijk ook deze namen

Yara, Isabella, Roos, Julie, Hannah, Loïs, Luna, Sarah, Lina, Sofia