Moesa

Moesa is afgeleid van Mozes

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Moesa
  • Geboortekaartjes met de naam Moesa
  • Geboortekaartjes met de naam Moesa
  • Geboortekaartjes met de naam Moesa
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Moesa?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Moesa

50%
50%
 0%
50%
50%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Moesa passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Moesa

Moesa is een Arabische jongensnaam die is afgeleid van Mozes. Mozes komt uit het Hebreeuws. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Egyptische woord ‘mes’, dat ‘zoon’ betekent.

In de Bijbel wordt Mozes in een rieten mandje in de Nijl gelegd door zijn moeder, om de slavernij en vervolging van de Israëlieten in Egypte te ontlopen. Hij wordt door de dochter van de farao gevonden en geadopteerd door de koninklijke familie. Hierdoor wordt hij prins van Egypte.

Aantallen en varianten Moesa

De naam Moesa komt in Nederland voor sinds 2000 en wordt sinds 2014 steeds populairder. In 2014 kregen 10 jongens deze naam, in 2021 waren dat er 28.

Wetenswaardigheden Moesa

Moesa is afgeleid van Mozes. De Nederlandse humorist Mozes Tailleur werd beroemd door zijn moppenbundels over Sam en Moos. Van deze boeken werden ruim 1,6 miljoen exemplaren verkocht en de moppen stonden te boek als typische Joodse humor.

De grappen zijn anno 2018 sterk gedateerd. De karikaturale manier waarop de joodse handelaren Moos en Sam worden neergezet, zowel in de moppen als de bijbehorende afbeeldingen, worden tegenwoordig eerder gezien als kwetsend en niet zozeer als grappig.

Namen die lijken op Moesa

Moussa, Musa, Moos

Bekijk ook deze namen

Floris, Jens, Niek, Mason, Ties, Vince, Alexander, Pepijn, Stef, Olivier