Morris

Morris is afgeleid van Mauritius

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Morris
  • Geboortekaartjes met de naam Morris
  • Geboortekaartjes met de naam Morris
  • Geboortekaartjes met de naam Morris
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Morris?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Morris

32%
77%
14%
29%
8%
26%

Welke kenmerken vind je bij Morris passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Morris

Morris is de Engelse variant van de Franse naam Maurice. Die naam is op zijn beurt weer afgeleid van Mauritius. Deze naam is afkomstig uit het Latijn. Het is een uitbreiding van ‘maurus’, dat ‘Moor, bewoner van Mauretanië, met een donkere huid’ betekent.

In het zuidelijke deel van de Nederlanden kwam de naam Mauritius al rond 1100 in gebruik. Morris kwam pas veel later naar Nederland. Deze variant kwam pas aan het einde van de 20e eeuw in gebruik.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Morris

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Morris als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Morris per jaar gegeven is

Morris is sinds enkele jaren in beeld, deze naam komt ongeveer 3.500 keer voor. Sinds de naam tegen het einde van de jaren ’80 bekend werd, is hij langzaam maar zeker in populariteit gestegen.

Morris is afgeleid van Mauritius. Mauritius is niet zo gebruikelijk als voornaam, nog geen 700 mannen heten zo. Men geeft de voorkeur aan Maurice, dat 17.500 keer voorkomt. Maurice was vooral tussen 1970 en 1980 erg populair, hoewel de naam nog steeds vaak gebruikt wordt.

Een andere tamelijk veel gebruikte variant is Maurits. Deze naam komt 7.500 keer voor en is sinds 1970 duidelijk meer in gebruik.

Mauro en Maura zijn namen die recent in gebruik gekomen zijn, beide komen minder dan 1.000 keer voor.

Wetenswaardigheden Morris

Saved by the Bell

Zack Morris is het hoofdpersonage uit de sitcom Saved by the Bell. In deze populaire jaren ’90-comedy volgen we Zack tijdens zijn jaren op de middelbare school. De rol van Zack Morris wordt gespeeld door Mark-Paul Gosselaar.

Lucky Luke

Morris is de artiestennaam van striptekenaar Maurice de Bevere. Hij werd vooral bekend door zijn strips over de cowboy Lucky Luke. Deze eenzame cowboy leverde hem wereldfaam op. Behalve stripboeken, werd er ook een animatieserie gemaakt over het personage.

Philip Morris

Het miljardenbedrijf Philip Morris International produceert tabak en sigaretten. Hun bekendste merken zijn Marlboro en L&M. Door de toenemende kennis over de negatieve gevolgen van roken, ligt dit bedrijf steeds vaker onder vuur.

Namen die lijken op Morris

Maura, Maurice, Maurik, Mauro, Maurits

Bekijk ook deze namen

Tygo, Aiden, Liam, Amir, Elias, Melle, Milan, Ezra, Lars, Jan