Pim

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Pim
  • Geboortekaartjes met de naam Pim
  • Geboortekaartjes met de naam Pim
  • Geboortekaartjes met de naam Pim
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Pim?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Pim

46%
57%
27%
26%
15%
12%

Welke kenmerken vind je bij Pim passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Pim

Pim is een jongensnaam die is afgeleid van Willem, het is een vleivorm uit de kindertaal. Willem is een Germaanse naam en bestaat uit de naamstammen ‘wil’ en ‘helm’. Wil’ betekent ‘wilskracht, streven’ en ‘helm’ staat voor ‘helm, beschermer, koning’. Al vanaf de middeleeuwen is dit een populaire naam.

Aantallen en varianten Pim

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Pim als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Pim per jaar gegeven is

Zo’n 10.000 mannen heten Pim. Meestal komt de naam voor als eerste naam. Tussen 1940 en 1950 kwam de naam in beeld. Vanaf 1985 tot ongeveer 2000 werd hij veel gebruikt, daarna nam het gebruik ervan weer af. Als volgnaam neemt het gebruik van Pim sinds 1980 alleen maar toe.

Af en toe wordt Pim ook gebruikt als meisjesnaam. Dit was vooral tegen het einde van de jaren ’90 en rond 2010 een trend. De meeste meisjes die Pim heten, dragen de naam als eerste voornaam. In totaal zijn er ongeveer 150 vrouwen en meisjes met deze naam.

Buiten Nederland is de naam Pim niet zo bekend. De naam Willem wordt in Engelstalige landen eerder afgekort naar Will of Bill. De naam Pim is dus een typisch Nederlandse naam.

Wetenswaardigheden Pim

Wipneus en Pim

Wipneus en Pim is een kinderboekenserie van B. van Wijckmade. Dit was een pseudoniem van verschillende broeders uit een congregatie in Maastricht. De boekjes gaan over de avonturen van twee kabouters. In totaal bestaat de serie uit 40 verschillende boeken.

Pim Fortuyn

Pim Fortuyn was een Nederlandse politicus. Hij was aanvankelijk actief lid van de PvdA en later van de VVD. Hij werd echter vooral bekend als lijsttrekker van de partij Leefbaar Nederland en vervolgens van zijn eigen Lijst Pim Fortuyn.

Door zijn manier van optreden en zijn controversiële uitspraken werd hij al snel bekend. Hij stond kritisch ten opzichte van de islam en vooral op de islamisering die hij in Nederland meende waar te nemen. In mei 2002 werd hij, vlak voor de verkiezingen, vermoord.

Bekijk ook deze namen

Cas, Mohammed, Bram, Olivier, Alexander, Teun, Joep, Adam, Kai, Mason