Ravi

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ravi
  • Geboortekaartjes met de naam Ravi
  • Geboortekaartjes met de naam Ravi
  • Geboortekaartjes met de naam Ravi
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ravi?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ravi

35%
73%
 5%
28%
21%
18%

Welke kenmerken vind je bij Ravi passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ravi

Ravi is afkomstig uit het Sanskriet, een Oudindische taal, en betekent ‘zon’. Ravi is in het Hindoeïsme de naam van de zonnegod. Hij staat ook wel bekend onder de naam Surya en is de brenger van het licht.

De god wordt door zeven paarden in een wagen langs het hemelruim getrokken. Hij is het symbool voor het licht dat de duisternis verdrijft. Ravi is getrouwd met de godin Chhaya, de godin van de schaduw. Zij rijdt mee op zijn Hemelwagen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Ravi

In Nederland komt de naam Ravi ongeveer 1.800 keer voor. De jongensnaam is sinds de jaren ’70 in gebruik, maar begon pas rond het jaar 2000 aan populariteit te winnen.

Wetenswaardigheden Ravi

Ravi Shankar

Ravi Shankar was een Indiase muzikant die ook internationaal een succesvolle carrière had. Hij werkte onder meer samen met Philip Glass en John Coltrane. De meeste roem verwierf hij echter met zijn samenwerking met The Beatles. Hij werd door George Harrison de ‘peetvader van de wereldmuziek’ genoemd. Ravi is tevens de vader van zangeres Norah Jones.

Onderweg naar morgen

Van 1996 tot 2000 speelde acteur Tim Immers de rol van Ravi Weertheimer in de populaire soap Onderweg naar morgen. Het huwelijk van dit personage stond centraal in de seizoensfinale van het zesde seizoen van de soap.

Bekijk ook deze namen

Lenn, Finn, Gijs, Moos, Stijn, Oscar, Sven, Casper, Thomas, Lucas