Ryan

Ryan is een Engelse jongensnaam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ryan
  • Geboortekaartjes met de naam Ryan
  • Geboortekaartjes met de naam Ryan
  • Geboortekaartjes met de naam Ryan
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ryan?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ryan

32%
77%
13%
22%
13%
33%

Welke kenmerken vind je bij Ryan passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ryan

Ryan is een Engelse naam die afstamt van de Ierse of Gaelische familienaam O Riain. Dit betekent ‘afstammeling van Rian’. De oorspronkelijke Gaelische betekenis van die naam is onbekend, mogelijk is er een verband met ‘rí’, dat ‘koning’ betekent.

Sinds de jaren vijftig is Ryan als voornaam in gebruik in Canada en de Verenigde Staten en heeft zich vandaar verder verspreid.

Aantallen en varianten Ryan

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Ryan als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Ryan per jaar gegeven is

Ruim 8.500 mannen en jongens in Nederland heten Ryan. De naam wordt vaak als eerste naam gegeven.

Rond 1970 kwam de naam Ryan in Nederland in beeld, maar pas vanaf 1990 begon het gebruik ervan echt te stijgen. In 2008 kregen meer dan 400 jongens de naam Ryan. Sindsdien loopt de populariteit van de naam langzaam terug.

Ook in het buitenland was de jongensnaam Ryan jarenlang populair, vooral in Canada. Tegenwoordig krijgen ook hier steeds minder jongetjes deze naam.

De laatste jaren wordt de naam ook wel als Rayen gespeld. Deze komt echter een stuk minder vaak voor. Ongeveer 450 mannen en jongens dragen deze naam.

Wetenswaardigheden Ryan

Ryan Babel

Ryan Guno Babel is een Nederlandse voetballer, die in 2005 op zijn 18e debuteerde in het Nederlands Elftal. Babel maakte tijdens zijn debuutwedstrijd op het WK een doelpunt, waarmee hij de jongste doelpuntenmaker van na de Tweede Wereldoorlog werd. Nadat Ryan Babel een aantal jaar bij Ajax speelde, tekende hij een contract bij Liverpool FC voor maar liefst €18 miljoen. De afgelopen jaren speelde Babel bij verschillende internationale voetbalclubs.

Ryan Gosling

Ryan Gosling is een bekende Canadese acteur. Hij begon, net als veel andere sterren, bij de Mickey Mouse Club van Disney, waarna hij al snel op tv verscheen. Gosling is onder andere bekend door zijn rollen in de films The Notebook en La La Land. Verder staat Ryan Gosling al jarenlang in de top-10 van ‘meest knappe man ter wereld’. Zelf heeft hij hier niets mee en wil hij op zijn talenten beoordeeld worden, niet zijn uiterlijk.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds is tevens een Canadese acteur, die in 1998 bekend werd door de televisieserie Two guys, a Girl and a Pizza Place. Daarna kreeg hij verschillende rollen in grote films, zoals Smokin’ Aces, X-men Origins: Wolverine en Deadpool. Reynolds is verloofd en/of getrouwd geweest met verschillende beroemde sterren, waaronder Alanis Morissette, Scarlett Johansson en Blake Lively.

Namen die lijken op Ryan

Rayen

Bekijk ook deze namen

Guus, Luuk, Teun, Elias, Jan, Mason, Gijs, Mohammed, Job, Moos