Sadie

Sadie is afgeleid van Sara

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Sadie
  • Geboortekaartjes met de naam Sadie
  • Geboortekaartjes met de naam Sadie
  • Geboortekaartjes met de naam Sadie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Sadie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Sadie

67%
44%
22%
56%
11%
33%

Welke kenmerken vind je bij Sadie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Sadie

Sadie is een Engelse meisjesnaam die is afgeleid van Sara. Sara is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘vorstin’. Het is de vrouwelijke vorm van ‘sjar’, dat ‘vorst’ betekent. Sara is bekend uit de Bijbel, zij was de vrouw van Abraham.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Sadie

De naam Sadie komt in Nederland sinds de jaren ’80 voor, maar wordt sinds 2010 populairder. Ruim honderd vrouwen en meisjes hebben deze naam.

Wetenswaardigheden Sadie

Sara en Abraham

Sadie is afgeleid van Sara. Sara is bekend uit de Bijbel, zij was de vrouw van Abraham. Over Sara werd gedacht dat ze onvruchtbaar was. God zegende haar echter en op haar negentigste baarde zij haar zoon Isaak. Sara en Abraham worden gezien als de aartsvader en aartsmoeder van het jodendom, de islam en het christendom.

Fleetwood Mac

Sara is een nummer van de Amerikaanse band Fleetwood Mac. Het is een liefdesliedje en werd geschreven door Stevie Nicks.

Speciaal bier

Sara is een speciaalbier dat wordt gebrouwen in het Belgische plaatsje Silenrieux. Het is een biologisch blond biertje. Naast in België, wordt Sara bier ook gedronken in Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten.

Sara Kroos

Sara Kroos is een Nederlandse cabaretier. Ze maakte verschillende solovoorstellingen. Bij het grote publiek is ze vooral bekend als lid van De Lama’s. Dit was een komisch improvisatieprogramma van BNN.

Sara Bareilles

Sara Bareilles is een zangeres uit de Verenigde Staten. Ze is in Nederland voornamelijk bekend van de grote hit Love Song. Sara trad op met artiesten als Maroon Five, Paolo Nutini en Mika.

Sara Gilbert

Sara Gilbert is vooral bekend als Darlene Conner in de tv-serie Roseanne. Daarnaast was ze te zien in series als Will & Grace en The Big Bang Theory.

Namen die lijken op Sadie

Suri, Sare, Sally, Saar, Saartje, Sarah, Sarai, Sarina

Bekijk ook deze namen

Jill, Nina, Julie, Vera, Anna, Amira, Sophie, Livia, Tess, Lauren