Sarah

Sarah betekent ‘vorstin’

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Sarah
  • Geboortekaartjes met de naam Sarah
  • Geboortekaartjes met de naam Sarah
  • Geboortekaartjes met de naam Sarah
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Sarah?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Sarah

74%
36%
38%
28%
15%
28%

Welke kenmerken vind je bij Sarah passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Sarah

Sarah is een spellingsvariant op Sara. Dat is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘vorstin’. Het is de vrouwelijke vorm van ‘sjar’, dat ‘vorst’ betekent. In de Bijbel is Sara de vrouw van Abraham.

Oorspronkelijk heette Sara Sarai, dat ‘vorstelijk’ betekent. Bij de aankondiging dat zij een zoon zou krijgen, veranderde God haar naam in Sara.

De naam kwam in de Zuidelijke Nederlanden al in de twaalfde eeuw voor. Pas in de zeventiende eeuw was hij ook verder naar het noorden gebruikelijk.

Aantallen en varianten Sarah

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Sarah als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Sarah per jaar gegeven is

Sarah is sinds 1970 met een opmars bezig. De naam werd steeds populairder en behoort al decennia tot de populairste meisjesnamen. De naam staat in de top 30 van vaakst gegeven meisjesnamen, en de naam blijft toenemen in populariteit. Bijna 13.000 meisjes en vrouwen dragen deze naam als voornaam en bijna 3.000 als tweede naam.

Sarah is een variant van Sara. Rond de 15.500 vrouwen en meisjes dragen deze naam. Deze babynaam is na 1990 sterk in populariteit gestegen. Meestal wordt hij als eerste naam gegeven.

Andere varianten zijn Sarina, Saartje en Saar. Deze namen komen tussen de 800 en 1.600 keer voor. Sarai wordt vrijwel niet meer gebruikt.

Wetenswaardigheden Sarah

Sarah zien: 50 jaar oud

De 50e verjaardag is in Nederland een speciale dag. Wanneer vrouwen deze leeftijd bereiken, wordt wel gezegd dat zij ‘Sarah zien’. Ter gelegenheid hiervan zetten mensen een vrouwelijke pop in de tuin. Deze stelt Sarah voor en trekt extra de aandacht. Mannen die 50 worden ‘zien Abraham’. Er staat dan een mannelijke pop in de tuin die Abraham voorstelt.

Sarah Hyland

Actrice Sarah Hyland is vooral bekend van haar rol als Haley Dunphy in de serie Modern Family. Daarnaast zet ze zich in om meer aandacht te genereren voor chronische ziekten.

Sex and the city

Sarah Jessica Parker is een Amerikaanse actrice. Ze speelde in talloze films, zoals Failure to Launch. De meeste mensen kennen haar echter als Carrie Bradshaw in de hitserie Sex and the City.

Wreck it Ralph

Sarah Silverman is commediène en actrice. Kinderen en ouders kennen haar vooral als de Engelse stem van Vanellope von Schweetz in de Disney-film Wreck-it Ralph.

Namen die lijken op Sarah

Suri, Sadie, Sare, Sally, Saar, Saartje, Sarai, Sarina

Bekijk ook deze namen

Roos, Rosa, Julie, Sofia, Saar, Julia, Rosie, Fleur, Emma, Isabel