Teun

Teun is afgeleid van Teunis

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Teun
  • Geboortekaartjes met de naam Teun
  • Geboortekaartjes met de naam Teun
  • Geboortekaartjes met de naam Teun
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Teun?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Teun

42%
67%
31%
25%
15%
13%

Welke kenmerken vind je bij Teun passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Teun

Teun is een Nederlandse naam waarvan de betekenis onzeker is. Waarschijnlijk is het een kortere variant van Teunis. Die naam is op zijn beurt weer afgeleid van Antonius. Dit is van oorsprong een Latijnse familienaam. Mogelijk betekent het ‘de onschatbare’.

Onder andere door de kruistochten werd deze naam door Europa verspreid, zijn populariteit dankte hij onder meer aan de vierde-eeuwse Antonius van Egypte, die wel beschouwd wordt als de grondlegger van het kloosterleven.

Aantallen en varianten Teun

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Teun als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Teun per jaar gegeven is

Ongeveer 11.000 mannen heten Teun. Vanaf de jaren negentig werd deze naam steeds populairder. De grootste stijging is te zien tussen 1998 en 2000. In deze periode verdubbelde het aantal Teuns bijna. In 1998 verscheen de filmkomedie Kleine Teun van Alex van Warmerdam. Mogelijk heeft de stijging daar iets mee te maken.

Teun is afgeleid van Teunis. Er zijn bijna 22.500 mannen die de naam Teunis dragen.

De vrouwelijke variant Teuntje komt ruim 8.500 keer voor. Dat geldt ook voor Teuna, een naam die in totaal door zo’n 1.600 vrouwen gedragen wordt. De meisjesnaam Teunisje komt tegenwoordig niet vaak meer voor.

Wetenswaardigheden Teun

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken is journalist en programmamaker. Waar je hem vooral van kent is waarschijnlijk het chocolademerk Tony’s Chocolonely. Teun was de initiatiefnemer van deze slaafvrije chocolade en gaf zijn naam aan het merk.

Teun Kuilboer

Teun Kuilboer is een Nederlandse acteur. Hij was te zien in grote films als Nova Zembla en Mannenharten. Daarnaast speelde hij in series als Smeris en De Co-assistent.

Teun Luijkx

Teun Luijkx is vooral bekend door zijn rol in de tv-serie A’dam – E.V.A.. Hierin speelt hij de rol van Adam de Heer. Verder was hij te zien verschillende films, zoals De Boskampi’s en De Prinses op de Erwt: Een Modern Sprookje.

Namen die lijken op Teun

Toine, Ton, Tonia, Tonnis, Tonny, Tony, Toon, Twan, Theun, Theunis, Teuna, Teunisje, Teuntje

Bekijk ook deze namen

Liam, James, Siem, Tim, Niek, Lars, Sepp, Noud, Lenn, Ezra