Thije

Thije is afgeleid van Thijs

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Thije
  • Geboortekaartjes met de naam Thije
  • Geboortekaartjes met de naam Thije
  • Geboortekaartjes met de naam Thije
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Thije?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Thije

43%
69%
20%
28%
16%
10%

Welke kenmerken vind je bij Thije passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Thije

Thije is afgeleid van Thijs. Thijs is een Hebreeuwse naam en betekent ‘geschenk van God’. Het is een verkorte vorm van de naam Matthijs. Dat is dan weer afgeleid van de Hebreeuwse naam Mattheus.

Deze naam komt uit de Bijbel, Mattheus was een van Jezus’ volgelingen. Hij stond ook wel bekend als Levi of Mattheus Levi. Hij heeft een evangelie geschreven en is de patroon van beroepen die met geld te maken hebben. Ook wordt hij aangeroepen als beschermheilige tegen alcoholisme.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Thije

Thije is afgeleid van Thijs. Thijs is een populaire jongensnaam. De naam komt zo’n 23.500 keer voor in Nederland, meestal als eerste naam. Tot halverwege de jaren zeventig kregen ieder jaar zo’n 40 tot 50 jongens de naam Thijs. Sindsdien is dit sterk gestegen, vanaf 1998 werd de naam jaarlijks vaker dan 500 keer gegeven.

In Nederland staat de naam in de top 35 van populairste jongensnamen. Buiten Nederland komt de naam Thijs vrijwel niet voor. De ‘ij’-klank is moeilijk uit te spreken in andere talen. Verder zijn er bijna 2.500 mannen en jongens die Tijs heten.

Ties kwam rond het jaar 2000 op, hoewel ook deze naam voor die tijd altijd al wel gebruikt werd. Ties komt bijna 4.000 keer voor. De naam zou ook een verkorting van Germaanse namen met ‘thiad’ of ‘thid’ kunnen zijn, dit komt overeen met ‘diet’, dat ‘volk’ betekent.

Wetenswaardigheden Thije

Platte Thijs

Thije is afgeleid van Thijs. Platte Thijs is een legendarisch personage uit de zestiende eeuw. Hij wordt wel de Robin Hood van Nederland genoemd. Platte Thijs, ook wel Pater Thijs, beroofde de rijken om aan de armen te kunnen geven. Als ode aan dit figuur wordt in Hoorn een speciaal blond biertje gebrouwen.

Thijs Römer

Thijs Römer is een Nederlandse acteur. Hij speelde in films als Alles is Familie en verschillende series, waaronder Nieuwe Buren. Daarnaast schreef hij een roman, die verfilmd zal worden met Thijs in de hoofdrol. Thijs Römer heeft een dochter, Sammie, met Katja Schuurman.

Thijs Zonneveld

Thijs Zonneveld is sportjournalist en voormalig wielrenner. Hij schreef verschillende boeken over sport en sporters. Daarnaast is hij bekend als initiatiefnemer van ‘Die berg komt er’. Dit was een project om in Nederland een berg te bouwen, dat tot stand kwam in een column van Thijs. Veel bedrijven wilden eraan meewerken. De berg is er echter nog niet.

Namen die lijken op Thije

Ties, Tijs

Bekijk ook deze namen

Gijs, Ryan, Amir, Nathan, Siem, Luuk, Alexander, Benjamin, Jaxx, Aiden