Vigo

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Vigo
  • Geboortekaartjes met de naam Vigo
  • Geboortekaartjes met de naam Vigo
  • Geboortekaartjes met de naam Vigo
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Vigo?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Vigo

21%
84%
6%
26%
8%
19%

Welke kenmerken vind je bij Vigo passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Vigo

Vigo is afkomstig van de Oudnoorse naamstam ‘víg’. Dat betekent ‘oorlog’. In de Engelse taal bestaat het woord ‘vigorous’, dat ‘krachtig’ of ‘energiek’ betekent. In het Nederlands gebruiken we dit woord ook weleens, bij ons heet het dan ‘vigoureus’.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Vigo

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Vigo als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Vigo per jaar gegeven is

De jongensnaam Vigo komt in Nederland ruim 1.000 keer voor. De naam is sinds 2000 in gebruik en stijgt sindsdien sterk in populariteit. Tussen 2011 en 2012 verdubbelde het aantal kinderen dat deze voornaam kreeg.

Deze naam wordt ook wel gespeld als Viggo. Ook deze naam komt ongeveer 1.000 keer voor in Nederland. De naam begon na 2001 snel te stijgen in populariteit. Vermoedelijk heeft dat te maken met de filmserie The Lord of the Rings. Hierin speelde de knappe acteur Viggo Mortensen één van de hoofdrollen.

Wetenswaardigheden Vigo

Viggo Waas

Viggo Waas is een Nederlandse cabaretier. Hij werd vooral bekend door het satirische programma Kopspijkers, waarin hij vast onderdeel was van de cast. Hij imiteerde voor dit programma vaak Johan Cruijff. Naast zijn tv-werk is Viggo onderdeel van de cabaretgroep NUHR (Niet Uit Het Raam), met onder meer Peter Heerschop.

Studentenstad

Vigo is de grootste stad in de Spaanse zelfstandige regio Galicië. In de stad is een heel scala aan mooie kerken te bewonderen. Vigo is een studentenstad, dus het is er altijd levendig en gezellig.

Bekijk ook deze namen

Jake, Ezra, Aiden, Moos, Liam, James, Mason, Tobias, Joep, Sven