Wilbrecht

Wilbrecht is afgeleid van Pepijn

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Wilbrecht
  • Geboortekaartjes met de naam Wilbrecht
  • Geboortekaartjes met de naam Wilbrecht
  • Geboortekaartjes met de naam Wilbrecht
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Wilbrecht?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Wilbrecht

 0%
20%
60%
10%
20%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Wilbrecht passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Wilbrecht

Wilbrecht is afgeleid van Pepijn. Pepijn is een jongensnaam die vermoedelijk vanuit de kindertaal ontstaan is. Waarschijnlijk is het via Wilbo een verbastering van Wilbald of Wilbrecht. ‘Wil’ staat voor ‘wilskracht, streven’, ‘bald’ betekent ‘dapper’, de betekenis van ‘brecht’ is ‘stralend, glanzend, schitterend’.

De naam kwam al in de vierde eeuw voor en is ook bekend omdat diverse vorsten in de zevende en achtste eeuw zo heetten.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Wilbrecht

Wilbrecht is afgeleid van Pepijn. Er zijn ongeveer 7.000 mannen en jongens die Pepijn heten. In ruim tweederde van de gevallen werd de naam als eerste naam gegeven. Tussen 1960 en 1970 kwam de naam in beeld en het gebruik ervan steeg tot eind jaren zeventig.

Daarna werd de naam een tijd lang minder gebruikt, maar na 1990 nam het gebruik weer toe. Sinds 2000 wordt hij regelmatig gebruikt en krijgen ieder jaar ongeveer 300 kinderen deze naam.

Wetenswaardigheden Wilbrecht

The Lord of the Rings

Wilbrecht is afgeleid van Pepijn. Mogelijk heeft de vernieuwde populariteit van de naam Pepijn iets te maken met het boek In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien en de verfilming ervan. In dit verhaal is een belangrijke rol weggelegd voor Pepijn Toek, die de hoofdpersoon Frodo Balings vergezelt op een deel van zijn tocht.

Pepijn is impulsief en roekeloos en heeft de neiging zich zonder over de gevolgen na te denken in allerhande avonturen te storten. Die eigenschappen zorgen ervoor dat hij op diverse belangrijke momenten in het verhaal een cruciale rol speelt. Soms heeft dit positieve gevolgen, soms leidt dit juist tot gevaarlijke situaties voor hemzelf of zijn metgezellen.

Pepijn Lanen

Pepijn Lanen is een Nederlandse rapper en auteur. Hij werd bekend als onderdeel van het raptrio De Jeugd van Tegenwoordig. Zij scoorden hits als Watskeburt en Sterrenstof. Daarnaast schreef Pepijn twee boeken, verhalenbundel Sjeumig en roman Naamloos.

Namen die lijken op Wilbrecht

Wilbald, Wilbo

Bekijk ook deze namen

Johannes, Vince, Olivier, Hugo, Noud, Luuk, Guus, David, Thijs, Boaz