Babynamen 2020 per provincie

De populairste babynamen van 2020 zijn bekend. Per provincie zijn er kleine verschillen te zien in de top 10 meisjes- en jongensnamen. Welke naam was in 2020 populair in jouw provincie?

Babynamen per provincie

Ieder jaar worden de populairste babynamen voor jongens en meisjes bekend gemaakt door de SVB. Per provincie kan de populariteit van de namen verschillen.

Let op: Deze naamgegevens zijn helaas niet van alle provincies bekend. De populairste namen van Zeeland, Groningen, Friesland, Flevoland en Drenthe zijn niet bekendgemaakt.

Bekijk ook het landelijke overzicht met populairste babynamen, meisjesnamen en jongensnamen.

Populairste babynamen Gelderland 2020

In Gelderland kregen in 2020 de meeste jongens de naam Levi. Dit was in 2019 ook het geval. In 2019 stond Lucas nog op de derde plaats, maar die is dit jaar gezakt naar plek zeven. Sem heeft zijn plek ingenomen. Daan staat nog altijd op de tweede plek. De enige naam die de top 10 in de provincie Gelderland heeft verlaten, is Boaz. Die deed vorig jaar zijn intrede, maar is inmiddels vervangen door Mees.

Bij de meisjes is Sophie het meest geliefd in Gelderland, net als vorig jaar. Anna, die in 2019 nog op de tweede plaatst stond, is keihard uit de top 10 gegooid. Emma heeft haar plek ingenomen en Lauren is nieuw binnengekomen op de derde plaats. Ook Eva, Evi en Saar hebben de top 10 verlaten. Julia, Sara en Lotte hebben hun plekken ingenomen en zijn nieuw in de Gelderlandse top 10.

Jongens Meisjes
1 Levi Sophie
2 Daan Emma
3 Sem Lauren
4 Finn Tess
5 Noah Mila
6 Luuk Zoë
7 Lucas Julia
8 Milan Sara
9 Mees Lotte
10 Noud Lieke
Populairste babynamen 2020 in Gelderland

Populairste babynamen Limburg 2020

In Limburg kregen in 2019 de meeste meisjes de naam Liv. Het jaar ervoor stond Emma daar op de eerste plaats. Saar is één plekje op de ladder gestegen en staat in 2020 op de tweede plek. Nieuw in de Limburgse meisjesnamen-top zijn Julie, Julia en Lina. Zij namen de plaats in van Lynn, Evi en Nova.

Als jongensnaam is Noah het meest gegeven in Limburg. Deze stond in 2019 ook al op plaats één. Sem heeft de tweede plaats overgenomen van Daan, die nu op plek vier staat. Vooral Levi is in populariteit gedaald. Hij stond vorig jaar nog op de derde plaats, maar staat met zijn plaats negen nog maar net in de top 10. Jongensnamen die de top 10 hebben verlaten zijn Siem, Cas en Milan. Zij maakten plaats voor Sam, Quinn en Mees.

Jongens Meisjes
1 Noah Liv
2 Sem Saar
3 Liam Emma
4 Daan Zoë
5 Finn Mila
6 Sam Julie
7 Mees Sophie
8 Noud Tess
9 Levi Julia
10 Quinn Lina
Populairste babynamen 2020 in Limburg
Meisjesnamen 2020 per provincie

Populairste babynamen Noord-Brabant

In Noord-Brabant waren Daan en Tess de populairste babynamen van 2020. De meisjesnaam Tess is gestegen, want zij stond in 2019 nog op de zesde plaats. Ook nummer twee, Zoë, is flink gestegen. Wat opvalt is dat Sophie en Sofie uit de top 10 zijn gezet. Hun plaatsen zijn ingenomen door Yara en Milou.

Bij de jongens zie je vooral veel verschuivingen binnen de top 10. Finn is flink in populariteit gedaald: deze naam is gezakt van de tweede naar de negende plaats. Sem is juist flink gestegen. Van plaats negen in 2019 naar plaats drie in 2020. Verder hebben Noud, Lucas en Milan het veld moeten ruimen. Zij zijn vervangen door de nieuwe namen Milan, Max en Liam.

Jongens Meisjes
1 Daan Tess
2 Sam Zoë
3 Sem Saar
4 Milan Julia
5 Luuk Emma
6 Noah Liv
7 Max Mila
8 Mees Evi
9 Finn Yara
10 Liam Milou
Populairste babynamen 2020 in Noord-Brabant

Populairste babynamen Noord-Holland

In Noord-Holland verovert Emma de eerste plaats bij de meisjes. Mila verhuist van de vijfde naar de tweede plaats. Nummer één van het voorgaande jaar, Olivia, staat nu op de derde plaats. Anna heeft de top 10 verlaten. Nina is daarvoor in de plaats gekomen.

Bij de jongens is Noah in Noord-Holland de meest gegeven naam. Dit is dezelfde winnaar als in 2019. Ook Lucas en James scoorden vorig jaar al hoog. Liam stapt de top 10 dit jaar binnen met een vierde plaats. Andere nieuwe jongensnamen in de Noord-Hollandse top zijn Sam en Hugo. Zij vervingen Daan, Bram en Sem.

Jongens Meisjes
1 Noah Emma
2 Lucas Mila
3 James Olivia
4 Liam Sophie
5 Mees Sara
6 Benjamin Julia
7 Sam Noor
8 Adam Tess
9 Hugo Zoë
10 Max Nina
Populairste babynamen 2020 in Noord-Holland
Jongensnamen 2020 per provincie

Populairste babynamen Overijssel

Vorig jaar waren er nog weinig veranderingen bij de populairste meisjesnamen in Overijssel. Dit jaar is de lijst flink op de schop gegaan. De nummer één van 2019, Emma, staat dit jaar nog maar op de negende plaats. De nummer twee, Lieke, heeft de top 10 zelfs helemaal verlaten. Sophie is juist zes plekken gestegen. Ook Mila, Liv, Nora en Yara zijn gestegen en kwamen nieuw binnen in de Overijsselse top 10. Zij nemen de plek in van Roos, Julia en Zoë.

De meeste geliefde jongensnaam, Daan, stond ook in 2019 al op de eerste plaats. Ook de nummer twee, Sem, is hetzelfde gebleven. Noah is juist nieuw binnengekomen op nummer drie. Ook Guus en Gijs zijn nieuw in de Overijsselse top 10. Namen die de top juist verlaten hebben, zijn Lucas, Levi en Siem.

Jongens Meisjes
1 Daan Sophie
2 Sem Lauren
3 Noah Tess
4 Mees Saar
5 Noud Mila
6 Luuk Liv
7 Guus Lotte
8 Bram Nora
9 Finn Emma
10 Gijs Yara
Populairste babynamen 2020 in Overijssel

Populairste babynamen Utrecht

Bij de jongensnamen zijn er in Utrecht in 2020 vooral veel verschuivingen binnen de top 10 geweest. Noah, die hier vorig jaar met stip op nummer één binnenkwam, staat ook dit jaar op de eerste plaats. De nummer drie van 2019, Daan, is flink gedaald en staat met zijn tiende plek nog maar net in de top. Namen die de top 10 helemaal hebben verlaten, zijn Julian, Sem en James. Zij zijn vervangen door Mees, Luuk en Olivier.

Bij de meisjesnamen is er ook veel veranderd. De nummer één van 2019, Nora, is in 2020 niet in de top 10 te zien. Ook de nummer twee (Anna) en drie (Sara) van vorig jaar zijn uit de top verdwenen. Sophie is juist flink gestegen, van de negende naar de tweede plaats. Nieuw in de Utrechtse top zijn Yara, Nina en Eva.

Jongens Meisjes
1 Noah Julia
2 Hugo Sophie
3 Sam Emma
4 Lucas Evi
5 Mees Noor
6 Luuk Eva
7 Levi Mila
8 Olivier Nina
9 Benjamin Tess
10 Daan Yara
Populairste babynamen 2020 in Utrecht

Populairste babynamen Zuid-Holland

In Zuid-Holland waren Noah en Julia de populairste babynamen van 2020. Noah was hier in 2019 en 2018 ook al de nummer één. Ook de nummer twee (James) is hetzelfde gebleven. Jongensnamen die niet meer in de Zuid-Hollandse top 10 staan, zijn Sem, Milan en Daan. Hun plaats is ingenomen door Benjamin, Luuk en Mason.

Bij de meisjes zijn zijn er ook geen grote veranderingen in de Zuid-Hollandse top 10. De top 3 van 2020, Julia, Sara en Emma, stonden in 2019 ook al hoog in de lijst. Meisjesnamen die de top 10 hebben verlaten, zijn Anna en Evi. Zij zijn vervangen door Yara en Tess.

Jongens Meisjes
1 Noah Julia
2 James Sara
3 Liam Emma
4 Adam Mila
5 Lucas Zoë
6 Finn Nora
7 Levi Olivia
8 Luuk Tess
9 Mason Yara
10 Benjamin Sophie
Populairste babynamen 2020 in Zuid-Holland

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw baby er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze. Bekijk alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app