populaire namen in limburg

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Limburg was Finn de populairste jongensnaam en Mila de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Limburg?

Babynamen top 10 in Limburg 2018

Populairste meisjesnamen in Limburg

De populairste meisjesnaam in Limburg in 2018 was Mila. In de landelijke top 10 staat deze naam op de zesde plaats. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Limburg voor een groot deel overeen met de landelijke top. Zo staan Emma, Tess, Zoë, Sophie en Nora allemaal in de landelijke top 10 van populaire meisjesnamen, alleen de volgorde is anders.

De overige namen zijn ook populair in de rest van Nederland. Zo staat Evi in het Nederlandse klassement op plaats 12, Saar op plek 13, Lotte behaalde de 14e plaats en Yara staat op plaats 16.

Populairste jongensnamen in Limburg

In 2018 was Finn de populairste jongensnaam in Limburg. Vergeleken met de landelijke gegevens, wijkt dit slechts iets af. Daar staat deze naam pas op plaats 3. Namen die flink afwijken, zijn Siem en Dex. Zo staat Siem in Limburg op de 9e plaats, maar in de landelijke lijst pas op plaats 30. Nummer 10, Dex, behaalde landelijk de 33e plaats.

Jongensnamen die zowel in Limburg populair zijn als in het landelijke klassement in de top 10 voorkomen, zijn Noah (plaats 2 tegenover plaats 5), Milan (plaats 10), Sem (plaats 6 vs. 4), Lucas (de Nederlandse nummer 1) en Bram (in beide lijsten op de 8e plaats). Liam en Noud staan nationaal niet in de top 10, maar behaalden wel de top 20.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>