populairste namen in noord-brabant in 2018

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Noord-Brabant was Luuk de populairste jongensnaam en Tess de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Noord-Brabant?

Babynamen top 10 in Noord-Brabant 2018

Populairste meisjesnamen in Noord-Brabant

De populairste meisjesnaam in Noord-Brabant in 2018 was Tess. In de landelijke top 10 staat deze naam op nummer vier. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Noord-Brabant voor het grootste deel overeen met de landelijke top. Zo staan Julia, Zoë, Emma, Mila, Sophie, Nora en Noor allemaal in de landelijke top 10.

De overige namen zijn ook populair in de rest van Nederland. Zo staat Saar in Noord-Brabant op de negende plaats, en in het Nederlandse klassement op plaats 13. Liv behaalde landelijk de 18e plaats.

Populairste jongensnamen in Noord-Brabant

Luuk was de populairste jongensnaam in Noord-Brabant in 2018. Vergeleken met de landelijke gegevens, wijkt dit iets af. Daar staat deze naam op plaats zeven. Ook Daan, Mees, Noah, Sem, Finn, Bram en Milan zijn zowel in Noord-Brabant als de rest van het land populair.

Het grootste verschil met de top 10 populaire jongensnamen in Noord-Brabant en de rest van Nederland, is de naam Guus. In de landelijke lijst komt deze pas op plaats 34, terwijl hij in Noord-Brabant op de negende plaats staat. Mogelijk komt dit door de bekende Brabantse zanger Guus Meeuwis, die nationaal populair is. Noud, die in Noord-Brabant de zevende plek veroverde, staat in het landelijke klassement op de 15e plaats.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>