Zwangere vrouw gebruikt app

Er zijn verschillende apps die handig zijn voor, tijdens en na je zwangerschap. Ze geven je inzicht in je vruchtbare dagen, informeren je over je zwangerschap, kunnen je ondersteunen bij de bevalling of bieden de mogelijkheid om informatie over je baby bij te houden. Welke soort apps bestaan er allemaal rondom je zwangerschap en het ouderschap?

Houd rekening met je privacy
Veel apps kan je gratis downloaden, maar gebruiken of verkopen je gegevens. Houd hier rekening mee voordat je een app gebruikt.

NB: de 24Baby-app verkoopt jouw gegevens niet!

Zwanger worden app

Als je zwanger wil worden, zijn er verschillende vruchtbaarheids-apps waarmee je je menstruatie en ovulatie kan bijhouden. Zo zie je precies wanneer je vruchtbaar bent.

Menstruatiekalender-app

Een menstruatie-app helpt je inzicht krijgen in je menstruatiecyclus. Zo weet je precies hoelang jouw cyclus duurt, wanneer je ongesteld moet worden en dus wanneer je NOD (Niet-OngesteldheidsDag) is. Als je vervolgens overtijd bent, weet je dat het tijd is om een zwangerschapstest te doen.


Download de 24Baby Zwangerschaps-App nu!

Download nu de 24Baby Zwangerschaps-App en volg de zwangerschapskalender, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

Ovulatie-app

Een ovulatie-app doet ongeveer hetzelfde als een menstruatie-app, maar hierbij ligt de nadruk op je vruchtbare dagen. In zo’n app kan je je menstruatiecyclus bijhouden, waardoor je precies kan zien wanneer je eisprong plaatsvindt. Je kan zelf bijhouden wanneer je vruchtbare dagen zijn, maar de meeste apps sturen je ook een ‘herinnering’ dat het tijd is voor een vrijpartij. Verder vind je in veel ovulatie-apps nog andere nuttige tips over zwanger worden.

Zwangerschaps-app

Ook tijdens de zwangerschap zijn er verschillende apps die van pas komen. Van het volgen van de ontwikkelingen tot het letten op je voeding.

Ontwikkelingen zwangerschaps-app

Er zijn veel verschillende apps waarmee je je zwangerschap van week tot week kan bijhouden, zoals de 24Baby-app. In deze app krijg je elke dag een update over de ontwikkelingen van je baby, van de zwangerschap totdat je kind 4 jaar is.

Daarnaast vind je in de zwangerschaps-app van 24Baby geboorteclubs en een forum, waar je in contact komt met andere ouders. Ook kan je een eigen dagboek bijhouden over je zwangerschap of de mijlpalen van je kind en deze delen met vrienden en familie.

Zwanger workout-app

Er zijn diverse apps met oefeningen speciaal voor tijdens de zwangerschap. Tijdens je zwangerschap moet je vaak een ander sportschema aanhouden dan je gewend bent. Je kan sommige oefeningen beter niet meer doen, terwijl andere juist belangrijker worden. Zo kan je buikspieroefeningen beter laten in verband met een diastase, maar is het trainen van je bekkenbodemspieren juist goed om incontinentie te voorkomen. De workout-apps houden hier rekening mee.

Zwanger en eten app

Als je zwanger bent, kan je niet meer zomaar alles eten. Daarom zijn er handige apps die je precies vertellen wat je wel en niet kan eten tijdens je zwangerschap. Je typt hebt desbetreffende product in et voilà, je weet of je het wel of niet kan eten en waarom.

Babynamen-app

Het vinden van dé naam voor je baby is een leuke, maar lastige taak. Met een babynamen-app kan je inspiratie opdoen, namen bewaren en met je partner delen. Bij sommige babynamen-apps heb je de mogelijkheid om lijsten op te slaan of, net als bij tinder, babynamen te ‘swipen’. De 24Baby-app heeft ook een babynamen zoekfunctie, inclusief herkomst en betekenis van de naam en de unieke ‘verras-me-met-een-naam’-functie.

Doppler-app

Een doppler is een apparaatje waarmee je naar de hartslag van je baby in de buik kan luisteren. Er zijn apps die claimen dat zij dit ook kunnen, maar deze werken niet. Hierdoor hoor je niets of weinig, wat veel zorgen en onzekerheid met zich mee kan brengen. Je kan de apps wel uitproberen, maar neem de resultaten met een korreltje zout. Alleen medische apparaten zijn geschikt om de hartslag van je baby te beluisteren. Maak je je zorgen over je baby? Neem dan contact op met je verloskundige.

Bevalling-app

Rondom de bevalling zijn er verschillende apps die je kan raadplegen.

Weeëntimer

Weeëntimers zijn veelgebruikte apps wanneer de weeën beginnen. Met deze weeën-apps kan je bijhouden hoelang een wee duurt en hoeveel tijd er tussen de weeën zit. Hierdoor krijg je inzicht in het soort wee en weet je in welke fase van de bevalling je zit.

Doula app

Naast alleen het bijhouden van weeën, zijn er ook apps die je door de bevalling heen loodsen. Hier vind je onder andere tips over ademhaling, houding en ontspanning. Deze apps werken hetzelfde als een doula, maar dan digitaal.

Baby-app

Voor informatie over en het bijhouden van de ontwikkeling en verzorging van je baby, zijn er diverse apps beschikbaar.

Ontwikkeling volgen

Wil je de ontwikkelingen van je baby wekelijks of maandelijks volgen? Er zijn verschillende apps die dit mogelijk maken, waaronder de app van 24Baby. Hier zie je wekelijks hoe je kindje zich ontwikkelt, kom je achter leuke weetjes en krijg je tips over leuke activiteiten en spelletjes om met je baby te doen. Je kan de ontwikkelingen volgen tot je kindje 4 jaar oud is.

Babyfoto-app

Er zijn diverse apps speciaal gericht op het maken van mooie foto’s van je baby. Met verschillende filters en kaders kan je zo eenvoudig de groei en ontwikkeling van je kleine vastleggen. Er zijn ook apps die je regelmatig opdrachten en herinneringen sturen, om zo leuke foto’s te maken die je zelf niet snel bedenkt. Daarnaast bieden veel apps de optie om foto’s af te laten drukken in een boek.

Groei en voeding bijhouden

Het groeiboekje, de hoeveelheid luiers en de voedmomenten kan je tegenwoordig eenvoudig digitaal bijhouden in verschillende apps. Vooral handig, omdat je partner en jij er zo altijd inzicht in hebben.

Babyfoon-apps

Een babyfoon is handig als je een kind hebt. Er zijn dan ook diverse apps die deze dienst aanbieden. Meestal heb je hier twee apparaten voor nodig. De een leg je in de babykamer, en de ander houd je bij je. Zo kan je je kindje overal in de gaten houden. Let wel op: niet alle apps zijn veilig. Sommige zijn gemakkelijk te hacken, waardoor anderen met de babyfoon mee kunnen kijken.