Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 24 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 24 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door EHBO Bureau.

Podcast 24 weken zwanger: brandend maagzuur, ergernissen en waar bevallen

Dide is alweer 24 weken zwanger. De tijd gaat snel en ze is nu minder bezig met de weken en dagen tellen. Verloskundige Maartje herkent dit van andere zwangere vrouwen uit haar praktijk. Je zit in het tweede trimester, de spannendste dingen zijn geweest en je voelt je vaak een stuk beter. Wel krijgt Dide steeds meer een band met haar baby. Ze heeft echt contact met haar gemaakt in de buik. Verloskundige Maartje legt uit hoe dat kan.

Tot nu toe had Dide weinig zwangerschapskwaaltjes. Toch krijgt zij nu klachten, waaronder brandend maagzuur. Waar komt deze kwaal vandaan? En wat kan je ertegen doen? Dat vertelt Maartje.


Volg je zwangerschap en kom in contact met andere ouders

Download nu de 24Baby App en volg je zwangerschap per dag, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

Nu je zwanger bent, kan je naast kwaaltjes ook te maken krijgen met dingen waar je je aan ergert. Buikaanrakers, ongevraagde adviezen, opmerkingen over je uiterlijk of horrorverhalen over de bevalling. Bijna alle zwangere vrouwen krijgen hiermee te maken. Wat zijn de grootste ergernissen van zwangere vrouwen en hoe kan je daarmee omgaan? Dat bespreekt Roos van 24Baby.nl.

Verder: heeft Dide al nagedacht over haar bevalling? Ziet ze ertegenop of vindt ze het juist leuk-spannend? En weet ze al waar ze wil bevallen? Je kan kiezen uit thuis bevallen, een geboortecentrum of kraamhotel, of een poliklinische bevalling. Waar kan je aan denken bij het maken van deze beslissing?

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions