Zwangere vrouw en kindje delen zwangerschap tips

Je zwangerschap kan best een heftige periode zijn. Gelukkig zijn er tips om het allemaal wat makkelijker te maken. Of het nu gaat om het dragen van katoenen ondergoed of het vragen van cadeaubonnen als kraamcadeau. Dit zijn de lifehacks die je niet wil missen tijdens je zwangerschap.

1. Draag katoenen ondergoed

Tijdens je zwangerschap kan je last hebben van veel vaginale afscheiding. Katoenen ondergoed is dan prettiger om te dragen. Katoen ademt goed door en is daardoor lekker luchtig. Ondergoed van synthetisch materiaal kan broeierig worden, wat de kans op een vaginale infectie vergroot.

2. Drink een glaasje sinaasappelsap bij foliumzuur

In de eerste 10 weken van de zwangerschap wordt het aangeraden om extra foliumzuur te slikken. Drink een glaasje sinaasappelsap bij het innemen van een foliumzuurtablet. De vitamine C zorgt ervoor dat foliumzuur beter door je lichaam wordt opgenomen. En het is nog lekker ook.

3. Houd een zwangerschapsdagboek bij

Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Die ochtendmisselijkheid en het uitgeputte gevoel kan je missen als kiespijn en vergeet je het liefst zo snel mogelijk. Toch zijn er waarschijnlijk een heleboel dingen die je nooit wil vergeten. Daarom is het leuk om een zwangerschapsdagboek bij te houden.

Wist je al dat je dit ook in de 24Baby-app kan doen? Hierin kan je een dagboek bijhouden over je zwangerschap en straks de mijlpalen van je kind opslaan. Ook kan je deze delen met vrienden en familie. Download de app >>

4. Test of de kinderwagen in de auto past

Je hebt eindelijk dé perfecte kinderwagen gevonden. Hij was prijzig, maar ach: hiermee kan jij pronken met je baby. Totdat je bij de auto komt en erachter komt dat dat enorme ding helemaal niet in jullie kleine autootje past. Test daarom altijd of de kinderwagen in de kofferbak past voordat je hem koopt. Zo kan je teleurstelling voorkomen.

5. Leg een kussen onder je benen

Tijdens je zwangerschap kan je extra vocht vasthouden. Vooral in je benen en voeten kan je hier last van hebben. Door je benen wat hoger op een kussen te leggen, kan het vocht makkelijker wegzakken. Dus, hup: met de voetjes omhoog en ontspannen maar.

6. Zet het autostoeltje alvast in de auto

Als je in het ziekenhuis bent bevallen, wil je daarna graag zo snel mogelijk naar huis. Het is verplicht om je baby in de auto met een autostoel te vervoeren. Door het autostoeltje tijdens je zwangerschap al in de auto te zetten, hoef je niet te klungelen met alle deuren open en een pasgeboren baby in je armen.

7. Sla hydrofiele luiers groots in

Je kan hydrofiele luiers overal voor gebruiken. Wil je de mond van je kindje afvegen? Gebruik een hydrofiele luier. De fles laten vallen? Hydrofiele luier. Maar het zijn ook ideale handdoeken voor je baby. Ze zijn lekker zacht, dun en absorberen goed.

8. Vraag cadeaubonnen als kraamcadeau

Als er tijdens je zwangerschap wordt gevraagd wat je als kraamcadeau wil, vraag dan gerust om cadeaubonnen. Zo voorkom je dubbele of onnodige cadeaus, babyspullen die je eigenlijk niet leuk vindt of heel veel kleding in kleine maatjes. Met cadeaubonnen kan je kopen wat jij leuk vindt of wat je op dat moment nog nodig hebt. Wel zo praktisch én duurzamer.

9. Gebruik een elastiekje bij je knoopsgat

Tijdens je zwangerschap groeit je buik flink. In de eerste weken kan je een elastiekje bij je knoopsgat plaatsen. Hiermee creëer je wat extra ruimte in de taille. Zo kan je nog net iets langer rondlopen in je favoriete broeken en hoef je nog geen zwangerschapskleding in te slaan.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app