zwangerschapsaankondiging

Je wilt het al weken van de daken schreeuwen: “Ik ben zwanger!” En nu is het moment eindelijk daar. Gaan we een leuke foto maken? Zeggen we het met een kaart? Of geven we het nieuws mee met een kleinigheidje? Laat je inspireren door deze 12 originele aankondigingen van de zwangerschap.

Het aankondigen van je zwangerschap is een belangrijk moment, dat jou en je naasten waarschijnlijk de rest van jullie leven bij zal blijven. Het is dus vooral belangrijk dat je een manier kiest die bij jullie past. De onderstaande voorbeelden dienen dan ook vooral als inspiratie, zodat je uiteindelijk de leukste aankondiging kan bedenken.

1. Filmposter

Voor jou is je baby’tje in je buik de grootste superster op aarde. Daarom kan een filmposter de perfecte aankondiging van zijn komst zijn.

2. Broertjes en zusjes

Ook je andere kinderen kunnen voor een mooi plaatje zorgen. Zij worden toch de grote broer of zus. Trek ze bijvoorbeeld een t-shirt of slabbetje aan waarop staat: Ik word een grote broer/zus.

aankondiging zwangerschap Jennifer
Deze leuke aankondiging is ingestuurd door Jennifer
aankondiging zwangerschap Nicola Meuleners
Deze leuke aankondiging is ingestuurd door Nicola Meuleners
aankondiging zwangerschap van Svea en Desiree
Deze vrolijke aankondiging is ingestuurd door Svea en Desiree
Zusje dekt tafel voor twee
Deze lieve aankondiging is ingestuurd door Charlotte
Big brother zwangerschapsaankondigingen

Wat doen grote broers en zusjes? Precies, op het nieuwe gezinslid passen. Kleine toekomstige superhelden zijn het. Alleen maar leuk om ze voor de geboorteaankondiging ook zo te verkleden.

Leuke zwangerschapsaankondiging als je 12 weken zwanger bent

3. Ballonnen

Zwanger? Tijd voor een feestje! En wat is er nu feestelijker dan ballonnen? Koop bijvoorbeeld ballonnen, die samen het woord “baby” vormen. Maak hier een foto van en stuur hem via de mail of een kaart naar familie en vrienden. Ook leuk om ze in je woonkamer te hangen als je bezoek krijgt. Wedden dat hun reacties onbetaalbaar zijn?

baby ballonnen aankondiging zwangerschap Cheryl Weerdenburg
Deze leuke aankondiging is ingestuurd door Cheryl Weerdenburg

Heb je al kinderen? Zet ze op een stoeltje met één leeg stoeltje ernaast. Hang hier ballonnen aan. Maak een foto en je hebt een hartstikke leuke zwangerschapsaankondiging.

ballonnen en broertjes en zusjes kondigen zwangerschap aan

4. Honden

Soms is je hond net je kleine baby. Met een groeiende baby in je buik, wordt de hond binnenkort dus een grote broer of zus. Extra leuk om hem te verwerken in je zwangerschapsaankondiging. Hang bijvoorbeeld een bordje om zijn nek met: “Taak vanaf (uitgerekende datum): babybewaker.”

aankondiging zwangerschap Pamela Bosman-Holtkamp
Deze schattige aankondiging is ingestuurd door Pamela Bosman-Holtkamp

Wat zullen ze blij zijn met hun nieuwe menselijke speelkameraadje.

5. Babycakejes

Creatief met zoetigheid? Maak leuke (roze en/of blauwe) cakejes in de vorm van babyhoofdjes. Zet ze op een grote schaal op tafel. Het zal vast niet lang duren voordat je familie en vrienden je om de hals vliegen.

Baby cakejes voor zwangerschapsaankondingen

6. Collage

Pak een statief, een camera, zet hem op zelfontspanner en ga samen met je partner voor de lens staan. Trek gekke gezichten: blije gezichten, geschrokken gezichten. Pak wat rekwisieten, zoals een rompertje, babyschoentjes of je zwangerschapstest. En maak met al deze foto’s een leuke collage voor de aankondiging van je zwangerschap.

Collage voor zwangerschapsaankondigingen

Ook leuk: een ‘1+1=3’ foto maken of met een rij schoenen alle (toekomstige) familieleden uitbeelden!

aankondiging zwangerschap Ilse Willemstein
Deze leuke aankondiging is ingestuurd door Ilse Willemstein
aankondiging zwangerschap Annelies Wibier-van Leeuwen
Deze leuke aankondiging is ingestuurd door Annelies Wibier-van Leeuwen

7. Sleutelhanger

Vertel het met een sleutelhanger! Maak een gepersonaliseerde sleutelhanger waarop babyvoetjes staan of een foto van de echo. Geef hem onder het mom van een kleinigheidje aan bijvoorbeeld je (schoon)ouders. Die gaat nooit meer van hun sleutelbos af!

sleutelhanger voor aankondiging zwangerschap

8. Post-its

Er zijn vast een heleboel dingen die je nu al graag met je baby wilt doen. Zoals knuffelen, wassen, zingen, aankleden enzovoorts… Schrijf ze op post-its en plak ze op je buik. Maak er een mooie foto van en stuur hem rond. Dan heb jij niet alleen een mooi aandenken, maar ook een leuke zwangerschapsaankondiging.

Houd je telefoon maar vast bij de hand, want er zullen snel heel wat berichtjes en telefoontjes volgen.

Post-its op buik zwangere vrouw voor zwangerschapsaankondiging

9. Na een lang traject om zwanger te worden

Helaas is zwanger worden niet voor iedereen eenvoudig. Als je na een lange behandeling dan eindelijk twee streepjes te zien krijgt, is de vreugde extra groot! Je kan jouw traject dan ook mooi vastleggen in de aankondiging van jouw zwangerschap.

aankondiging zwangerschap Jessica Roemers
Deze mooie aankondiging is ingestuurd door Jessica Roemers

10. Bellypaint

In je buik gebeurt het allemaal; daar groeit de hoofdpersoon van je zwangerschapsaankondiging. Extra leuk dus om je buik in het middelpunt te zetten. Met verf kan je bijvoorbeeld een grappig, leuk of mooi kunstwerk maken om iedereen te laten weten dat er een wondertje groeit in jouw buik. Verf bijvoorbeeld een babyhoofdje dat om de hoek komt kijken, een complete echo of een baby die uit je buik breekt.

Aankondiging zwangerschap met laadblakje op buik van de zwangere vrouw

11. Fotolijstje

Koop een fotolijstje, waarop ruimte is voor versiering. Doe een fotootje van de echo in het lijstje en schrijf op de randen: “Tot over een paar maandjes.”

Fotolijstje met geboorteaankondiging

Ook is het natuurlijk leuk om een (eigen) gedichtje in het fotolijstje te doen voor je geboorteaankondiging.

Fotolijstje voor zwangerschapsaankondiging

12. Theebeker

Tegenwoordig kan je bijna alles laten personaliseren. Zo ook theebekers. Nodig bijvoorbeeld je ouders uit op de thee en geef ze hun eigen gepersonaliseerde bekers met jouw aankondiging van je zwangerschap.

Mok voor zwangerschapsaankondiging

Wil je het helemaal verrassend maken? Laat jouw boodschap op de bodem van de mok bedrukken. Hopelijk proesten ze het laatste slokje niet uit!

Mok die zwangerschap aankondigt