Zwangere vrouw ontvangt babyshower cadeau van een vriendin op haar babyshower

Een babyshower-cadeau uitzoeken kan best lastig zijn. Heb jij binnenkort een babyshower, maar geen idee wat je moet geven? Met één van deze cadeaus zit je altijd goed.

Babyshower-cadeau tips

De volgende tips kunnen je helpen bij het kiezen van een geschikt babyshower-cadeau:

Individueel of gezamenlijk babyshower-cadeau?

Voordat je een cadeau uitzoekt, is het handig om te weten of er een gezamenlijk babyshower-cadeau wordt gegeven. Meestal neemt de organisator van de babyshower hierbij het initiatief.

Een gezamenlijk cadeau heeft als voordeel dat deze vaak wat groter en duurder kan zijn. Je kan dan iets geven wat de aanstaande ouders écht graag willen of nodig hebben. Je kan ervoor kiezen om daarnaast nog een eigen cadeau te geven.

Ook individuele cadeaus hebben voordelen. Zo kan iedereen iets persoonlijks geven en ontvangt de aanstaande moeder lekker veel cadeaus.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Vraag naar de cadeauwensen

Veel aanstaande ouders hebben een verlanglijst met babyspullen die ze graag willen hebben. Zit de partner in het complot van de babyshower? Probeer dan bij hem/haar te achterhalen wat hun grootste cadeauwens is. Misschien willen ze die ene dure wikkeldeken van merk X, of hebben ze juist nog heel veel basisspullen van de babyuitzet nodig. Hier kan je je babyshower-cadeau op aanpassen.

Overleg wie welk cadeau geeft

Natuurlijk kan je zelf kiezen welk cadeau je de aanstaande ouders en baby geeft. Toch is het handig om met de overige babyshowergasten te overleggen wat zij allemaal geven. Zo voorkom je dat iedereen hetzelfde cadeau geeft. Wil iedereen bijvoorbeeld babykleding geven? Spreek dan af dat de één kleding in maat 56 en de ander kleding in maat 62 geeft.

Pas op met babykleding als cadeau

Het is verleidelijk om tussen al die zoete babykleding te kijken en dit cadeau te geven. De aanstaande ouders doen dit mogelijk ook graag en hebben misschien al bijna een garderobe vol. Maar: een baby groeit als kool. Er is dus een grote kans dat het kindje jouw fantastische babypakje (bijna) niet draagt.

Daarnaast loop je het risico dat je vriendin een andere babykledingsmaak heeft dan jij. Ze zal je vriendelijk bedanken, maar het misschien niet aandoen bij haar baby. Zonde! Geef babykleding dus alleen cadeau als je zeker weet dat je vriendin dit ook leuk vindt.

Liever geen cadeaus voor ‘later’

Geef bij voorkeur een cadeau dat de ouders en baby meteen kunnen gebruiken. Een loopfiets is ontzettend leuk, maar dat kan de baby pas na een jaar gebruiken. Tot die tijd moeten de aanstaande ouders het cadeau ergens opbergen, en daar is niet altijd ruimte voor.

Bewaar het bonnetje

Gewoon, voor het geval dat. Het zou zonde zijn als je vriendin jouw cadeau al heeft en daarom niet gebruikt.

11 babyshower-cadeau ideeën

Onderstaande babyshower-cadeaus vallen bijna altijd in de smaak bij de aanstaande moeder.

Luiertaart als babyshower-cadeau

1. Luiertaart

Een luiertaart is het ideale cadeau voor aanstaande ouders. Het is praktisch, want ze kunnen de luiers goed gebruiken, én het ziet er leuk uit. Luiertaarten zijn er in alle soorten en maten en kan je helemaal in het favoriete thema van de ouders maken. Wil je niet alleen luiers geven? Verwerk dan andere, kleine cadeaus in de taart. Bijvoorbeeld rompers, sokjes, hydrofiel luiers, babykleding, sloffen, een nagelsetje of verzorgingsproducten. Je kan de luiertaart zelf maken, maar ze zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar. Op Pinterest kan je veel leuke ideeën en voorbeelden vinden.

2. Babyshower gastenboek

Een babyshower gastenboek is een babyshower-cadeau dat je op de dag zelf kan uitvoeren als activiteit. In het gastenboek kan iedereen een wens voor de baby en (aanstaande) ouders schrijven. Meestal kan je ook de geboortedatum, het geboortegewicht en de naam van de baby raden. Dat is meteen een leuk babyshowerspelletje. Daarnaast is het een lek aandenken voor later.

3. Jouw favoriete voorleesboek

Wat was vroeger jouw favoriete voorleesboek? Geef dit boek cadeau aan je zwangere vriendin en gun haar en haar baby het plezier dat jij eraan beleefd hebt. Wil je dit als gezamenlijk cadeau geven? Vraag dan aan alle babyshowergasten om hun favoriete kinderboek cadeau te doen en maak er een mini-bibliotheek van.

4. Verwenpakket voor de aanstaande ouders

Een babyshower is een feestje om de aanstaande moeder in de watten te leggen. Een verwenpakket is daarom het perfecte babyshower-cadeau. Wat je er allemaal in kan stoppen? Een lekkere dagcrème, bodylotion, geurtje, maskers, nagellak, shampoo, scrub, tijdschrift, boek, wat lekkers… Wil je de partner er ook bij betrekken? Verstop dan ook wat cadeaus voor de partner in het verwenpakket of maak een pakket speciaal voor de partner.

Kraammand als babyshower-cadeau

5. Kraammand

Een kraammand is een praktisch én leuk babyshower-cadeau. Je kan zelf bepalen wat je in de kraammand stopt: van babykleding en knuffels tot verzorgingsproducten voor mama. Alles past erin. Doe er een mooie strik om en klaar is Kees.

6. Bevallings-survival-pakket

Als de babyshower gegeven wordt, is de bevalling meestal niet ver weg meer. Geef je vriendin daarom een ‘bevallings-survival-pakket’. Stop hier alles in om de bevalling comfortabeler te maken. Bijvoorbeeld het favoriete snoepgoed van je vriendin, druivensuiker, een loungepak, sloffen, toiletspullen (haarelastiekjes, make-up remover, douchegel), een fijne playlist, telefoonoplader etc. Stop er eventueel nog wat cadeaus voor de partner bij, zoals een tandenborstel, chillkleding, dekentje en boek. Ook kan je een partner-survivel-kit maken.

Wil je het pakket helemaal compleet maken? Stop er dan ook enkele items voor de baby in. Denk aan een mutsje, wikkeldeken, babypakje en sokjes.

7. Cadeaubon

Een cadeaubon klinkt misschien saai en afgezaagd, maar eerlijk: het is wel erg praktisch. Met een cadeaubon kan je zwangere vriendin zelf kopen wat ze nog nodig heeft. Hiermee voorkom je dat ze dingen dubbel krijgt of met een cadeau zit dat ze stiekem niet leuk vindt of nodig heeft. Een lief kaartje erbij en de cadeaubon is een ideaal babyshower-cadeau!

8. Zwangerschaps- of newbornshoot

Een groter en duurder babyshower-cadeau, maar wel een die deze bijzondere periode voor eeuwig vastlegt op foto. Met een zwangerschapsshoot wordt je zwangere vriendin op de foto gezet met haar mooie buik. Bij een newbornshoot wordt het kersverse gezin op foto vastgelegd. Een mooiere herinnering kan je je vriendin niet geven.

9. Baby mijlpaalkaarten of -deken

Mijlpaalkaarten zijn kaarten waarop verschillende mijlpalen en ontwikkelingen van de baby staan beschreven. Bijvoorbeeld de eerste lach, de eerste keer naar buiten of de eerste keer omrollen. Zo kan je vriendin de ontwikkelingen van haar kindje op een leuke manier vastleggen.

Een mijlpaaldeken werkt meestal iets anders. Hiermee kan je vooral de groei van de baby goed zien. Iedere week of maand kan een foto gemaakt worden van de baby op de deken. Zo zie je per periode hoeveel de baby is gegroeid. Met dit babyshower-cadeau geef je een mooie herinnering voor de rest van het leven.

10. Persoonlijke dienst-bonnenpakket

De laatste weken voor de bevalling en de eerste weken daarna kan je vriendin waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Met een dienst-bonnenpakket geef je haar een uniek en persoonlijk babyshower-cadeau dat bestaat uit liefde, tijd en aandacht. Zo kan je een bon maken voor boodschappen doen, de was opvouwen, een middag/avond oppassen, een ritje naar de winkel, een lekkere maaltijd, de ophaaldienst voor de crèche… Voor alles wat je kan bedenken, kan je een bon maken. Je vriendin kan deze bon(nen) bij je inleveren wanneer zij je hulp kan gebruiken. Ze zal je dankbaar zijn!

11. Babyshower-cadeau maken als activiteit

Je kan een babyshower-cadeau ook als activiteit op het feest maken. Wat dacht je van rompers knutselen, een tijdcapsule maken of een fotoboek versieren? Bekijk hier meer babyshowerideeën en -activiteiten >>

Zwangere vrouw pakt een babyshower-cadeau uit

Praktische babyshower-cadeaus

De volgende cadeaus komen bijna altijd goed van pas: