Vriendinnen voeren babyshowerideeën uit op babyshower

Met een babyshower kan je je zwangere vriendin/zus/collega even helemaal in het zonnetje zetten. Wil je iets anders dan de standaard babyshowerspelletjes? Dit zijn 13 originele babyshowerideeën en -activiteiten.

Wat is een babyshoweractiviteit?

Een babyshoweractiviteit is een activiteit die je tijdens een babyshower kan doen. Vaak worden er babyshowerspelletjes gedaan, maar je kan ook denken aan andere soorten activiteiten. Bijvoorbeeld knutselen, ergens wat eten of samen iets bakken.

Het is bij een babyshoweractiviteit belangrijk dat deze niet te lang duurt en dat je zwangere vriendin de activiteit gemakkelijk kan volhouden.

Babyshowerideeën en -activiteiten

De volgende babyshowerideeën en -activiteiten zijn leuk voor grote en kleine groepen. Ze duren niet te lang en zijn gemakkelijk uit te voeren. Veel activiteiten kan je met een spel combineren.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Houd bij het kiezen van de activiteiten rekening met je zwangere vriendin. Heeft ze wel of geen zwangerschapsklachten? Heeft ze last van vermoeidheid? Kan ze zich nog gemakkelijk bewegen? Pas de activiteiten hierop aan.

babyshower high tea als babyshoweractiviteit

1. High Tea

Een high tea is de perfecte babyshoweractiviteit als je het lekker rustig aan wil doen. Versier de locatie en pas de hapjes aan op je zwangere vriendin. Het is ook leuk om de hapjes in babythema te houden. Bak bijvoorbeeld koekjes in de vorm van rompers of versier slagroomsoesjes met gekleurd glazuur en Muisjes. Vraag eventueel aan alle gasten of zij een hapje meenemen. Spreek goed af wie wat meeneemt, zo voorkom je dat iedereen dezelfde hapjes heeft.

Heb je geen zin om alles zelf te regelen? Reserveer dan een high tea bij het favoriete restaurant van je vriendin. Geef wel even aan dat het voor een babyshower is. Dan kan de keuken er rekening mee houden dat de hapjes geschikt zijn tijdens de zwangerschap. Check hier wat je wel en niet kan eten tijdens de zwangerschap >>

2. Babyshowerspelletjes

Spelletjes doen het altijd goed op een babyshower. Van babyquiz tot geboortedatum raden. Kies maximaal drie spellen, afhankelijk van de overige babyshoweractiviteiten. Bekijk hier de leukste babyshowerspelletjes >>

3. Babyshower gastenboek

Een gastenboek invullen is een leuk babyshoweridee tussen al het feestgedruis door. In het gastenboek kan iedereen een wens voor de baby en (aanstaande) ouders schrijven. Dit kan je combineren met het raden van de geboortedatum, het geboortegewicht en de naam van de baby.

Er zijn veel babyshower gastenboeken kant-en-klaar te koop. Wil je het gastenboek als grotere activiteit op de babyshower doen? Dan kunnen jullie het gastenboek zelf in elkaar knutselen. Zorg voor een leeg boek of losse vellen die je kan bundelen. Verder zijn stiften, kleurpotloden, stickers, glitters en andere versiersels handig om mee te nemen. Zo kan iedereen er een prachtig kunstwerk van maken.

Inspiratie voor babyshowerideeën: Vriendinnen houden verwenmiddag als babyshoweractiviteit

4. Verwenmiddag

Kan jouw vriendin wel wat ontspanning gebruiken? Maak er dan een verwen- of beautymiddag van. Loungepak aan, gezichtsmaskers op, bodylotion in de aanslag, manicure en/of pedicure gereed, ontspannen muziekje op de achtergrond… Even helemaal zen worden. Eventueel kunnen jullie de gezichtsmaskers zelf maken, dat vergroot de lol van dit babyshoweridee.

5. Rompers, T-shirts en slabbetjes versieren

Een van de creatiefste én nuttigste babyshowerideeën. Koop witte rompers, slabbetjes en T-shirts in verschillende maten. Daarna kunnen alle gasten een romper, T-shirt of slab versieren. Iedere keer dat de baby zo’n handgemaakte romper of slab van de babyshower aan heeft, denkt je vriendin weer terug aan deze leuke middag.

Houd het voor de versiering bij textielstiften, -krijt en -verf. Kralen, strikjes en andere versiering die je op een kledingstuk moet naaien of plakken, kunnen gemakkelijk loslaten. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren.

Inspiratie voor babyshowerideeën: verschillende mocktails op een babyshower

6. Mocktailworkshop

Alcohol tijdens de zwangerschap is uit den boze, maar een alcoholvrije cocktail, de mocktail, is net zo smakelijk. Tijdens de mocktailworkshop ontdekken jullie de lekkerste alcoholvrije mixjes. TIP: houd het voor alle gasten alcoholvrij. Het is voor je zwangere vriendin niet leuk als iedereen om haar heen aangeschoten wordt.

7. Tijdscapsule maken

Vraag iedere gast iets mee te nemen dat past bij de tijdgeest van het geboortejaar van de baby. Bijvoorbeeld een tijdschrift, krant of voorwerp van een rage (zoals Flippo’s of Pokémonkaarten). Laat iedereen vertellen en opschrijven waarom ze dit voorwerp hebben gekozen, doe alles in een doos en sluit deze af. Zet erop ‘Niet openen voor… (maand en jaartal van achttiende verjaardag van het ongeboren kindje)’. Op de achttiende verjaardag mag de doos pas opengemaakt worden.

8. Babyshower photobooth

Creëer op de babyshowerlocatie een babyshower photobooth waar de gasten op de foto kunnen in ‘babystijl’. Versier bijvoorbeeld een grote wissellijst met ballonnen of zorg voor speciale babyshower ‘photobooth props’. Leg eventueel wat lege vellen papier neer waarop de gasten een boodschap voor de baby en/of aanstaande ouder(s) kunnen schrijven.

Bundel de foto’s achteraf in een mooi fotoboek of zorg voor een Polaroidcamera. Dan kunnen de gasten hun foto zelf in een babyshower gastenboek plakken.

Inspiratie voor babyshowerideeën: vrouw beschildert zwangere buik met henna als babyshoweractiviteit

9. Zwangere buik beschilderen / belly henna

Is jouw vriendin trots op haar zwangere buik en durft zij dit aan iedereen te laten zien? Maak dan met z’n allen een mooie buikschildering. Laat je creativiteit de vrije loop! De andere gasten kunnen ondertussen eventueel hun gezicht schminken.

Je kan ook kiezen voor ‘belly henna’: een mooie buikschildering met henna. De andere gasten kunnen hiermee hun handen, voeten of een ander lichaamsdeel versieren.

10. Slinger met babywensen

Creëer een handgemaakte slinger met wensen voor de baby en de aanstaande ouders. Hiervoor heb je kaarten in verschillende kleuren nodig. Je kan hier eventueel leuke figuren uitknippen, zoals rompers of rammelaars. Span een draad op de babyshowerlocatie en vraag aan alle gasten om een wens voor de baby of aanstaande ouders op te schrijven. Hang alle wenskaarten met een kleine knijper aan de draad. Voilà: jullie hebben een prachtige, vrolijke slinger gemaakt voor op de babykamer.

Een variatie op een slinger, is een schilderij of poster. Hiervoor heb je een grote wissellijst nodig. Plaats alle wenskaarten hier zo in dat ze allemaal te zien zijn. Een mooi cadeau én leuk voor op de babykamer.

11. Cupcakes versieren

Een van de zoetste babyshowerideeën, waar je nooit te oud voor bent. Zorg voor voldoende cupcakes en lekkere versiering. Bijvoorbeeld slagroom, fruit (aardbeien, bessen, frambozen), (gekleurde) hagelslag, fondant of marsepein… Alles wat jullie lekker vinden. Maak eventueel een aantal voorbeelden in babyshowerthema. Daarna kan iedereen zijn eigen cupcake versieren én opeten natuurlijk.

Babyshoweridee: Verschillende knutselspullen om te knutselen op een babyshower

12. Verjaardagskaarten voor de komende 18 jaar

Deze activiteit lijkt op de tijdcapsule, maar is toch anders. Laat alle gasten een kaart schrijven voor iedere verjaardag van de baby, tot zijn 18e jaar. Hiervoor heb je 18 lege kaarten nodig en materiaal om de kaarten te versieren. Versier de voorkant en schrijf op de achterkant een mooie wens of quote. Zo heeft de baby de komende 18 jaar minstens één kaart op zijn verjaardag.

13. Uiterlijk van de baby raden

Iedereen is reuze benieuwd hoe de baby er straks uit zal zien. Met deze babyshoweractiviteit kan je alle gasten het uiterlijk van de baby laten voorspellen. Print verschillende foto’s van de aanstaande ouder(s) uit. Laat daarna alle gasten het uiterlijk van de toekomstige baby bij elkaar knippen en plakken in een collage. De ogen van de één uit foto X en de neus van de ander uit foto Y. Wie zit straks het dichtst bij de werkelijkheid?