Christine

Christine is afgeleid van Christina

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Christine
  • Geboortekaartjes met de naam Christine
  • Geboortekaartjes met de naam Christine
  • Geboortekaartjes met de naam Christine
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Christine?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Christine

61%
31%
49%
20%
15%
26%

Welke kenmerken vind je bij Christine passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Christine

Christine is afgeleid van Christina. Christina is een meisjesnaam, de vrouwelijke vorm van Christiaan, dat afgeleid is van het woord ‘christen’. Deze naam werd volgens de Bijbel het eerst in Antiochië gebruikt, men duidde daarmee de volgelingen van Jezus Christus aan. Christus betekent gezalfde.

Al vroeg in de middeleeuwen kwam de naam in verschillende vormen in West-Europa voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Christine

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Christine als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Christine per jaar gegeven is

Christine is afgeleid van Christina. Er zijn ruim 107.000 vrouwen met de naam Christina. 33.000 van hen hebben de naam als eerste naam, bij 74.000 is het een volgnaam. Ook zijn er bijna 2.000 mannen die Christina als volgnaam hebben. Tegenwoordig wordt Christina nog maar zelden als eerste naam gegeven.

Ook Christine, de naam van ruim 19.000 vrouwen, wordt veel vaker als volgnaam dan als eerste naam gegeven. Andere vormen zijn Christel, Christiana, Christianne of Christiane, Christa en Christien.

Van de mannelijke varianten is Christiaan het populairst, deze naam komt 80.000 keer voor. Daarna volgen Christianus, Christian en Chris.

Wetenswaardigheden Christine

Christine is afgeleid van Christina. Op 18 februari 1947 werd prinses Christina geboren, de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. In die tijd werden heel veel meisjes Christina genoemd, hoewel opvallend genoeg al in 1946 de naam Christina het vaakst als eerste naam gegeven werd.

Overigens was de roepnaam van prinses Christina aanvankelijk Marijke (haar doopnaam is Maria Christina), pas in 1963 besloot ze voortaan de naam Christina te gebruiken.

Een bekende Christiaan is Christiaan Huygens (1629-1695), een belangrijke wetenschapper en uitvinder. Hij heeft onder meer het slingeruurwerk uitgevonden en de telescoop verder ontwikkeld.

Bekijk ook deze namen

Livia, Benthe, Cato, Liz, Nola, Emily, Milou, Nora, Sophie, Eva