Christophe

Christophe is afgeleid van Christoffel

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Christophe
  • Geboortekaartjes met de naam Christophe
  • Geboortekaartjes met de naam Christophe
  • Geboortekaartjes met de naam Christophe
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Christophe?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Christophe

36%
54%
43%
25%
16%
23%

Welke kenmerken vind je bij Christophe passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Christophe

Christophe is afgeleid van Christoffel. Christoffel komt van Christoforus, wat Grieks is voor ‘Christusdrager’ of ‘hij die Christus in zijn hart draagt’.

Pas vrij laat in de middeleeuwen kwam de naam in gebruik, de vroegste vermeldingen stammen uit de vijftiende eeuw.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Christophe

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Christophe als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Christophe per jaar gegeven is

Christophe is afgeleid van Christoffel. Er zijn ruim 5.000 mannen met de naam Christoffel, voor ongeveer twee derde is het een volgnaam. Verder zijn er ruim 3.300 mannen die Christopher heten. Terwijl de populariteit van Christoffel vanaf ongeveer 1960 afnam, nam die van Christopher juist toe, vooral vanaf 1983.

Er is nog een aantal varianten op de naam, die echter veel minder geliefd zijn, elk wordt door 500 tot 800 mensen gedragen. Het gaat om Christoph, Christophorus, Christoffel en Christophe.

Wetenswaardigheden Christophe

Christophe is afgeleid van Christoffel. Volgens de legende van Christophorus of Christoffel heette hij eerst Reprobus. Hij wilde zijn diensten alleen aanbieden aan het allerhoogste gezag en meldde zich bij de koning. Die bleek echter bang te zijn voor de keizer, de keizer voor de duivel en de duivel was bang voor Christus. Uiteindelijk besloot Reprobus dus dat hij zijn diensten aan Christus wilde aanbieden. Een kluizenaar zei hem dat hij dat het beste kon doen door mensen over de rivier te dragen.

Op een dag moest hij een kind de rivier over helpen, maar hoe verder ze kwamen, hoe zwaarder het kind werd, tot Reprobus uiteindelijk bijna onder zijn last bezweek. Toen bleek dat het kind Christus was. Hij doopte Reprobus in de rivier en sindsdien was zijn naam Christoffel.

In Roermond staat een kerk die aan Christoffel is gewijd.

Een van de bekendste Christoffels is waarschijnlijk Christoffel Columbus (1451-1506), die in een poging via de Atlantische Oceaan Indië te bereiken, Amerika ontdekte. Overigens heeft hij zelf nooit geweten dat hij een heel nieuw werelddeel had ontdekt: hij dacht dat het een deel van Indië was.

Namen die lijken op Christophe

Christopher, Christophorus, Christoforus, Christoph

Bekijk ook deze namen

Tygo, Owen, Boris, David, Aiden, Teun, Mohammed, Liam, Oscar, Jason