Danley

Danley is afgeleid van Daniël

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Danley
  • Geboortekaartjes met de naam Danley
  • Geboortekaartjes met de naam Danley
  • Geboortekaartjes met de naam Danley
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Danley?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Danley

27%
73%
8%
27%
27%
23%

Welke kenmerken vind je bij Danley passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Danley

Danley is afgeleid van Daniël. Daniël is een Hebreeuwse naam en betekent ‘mijn rechter is God’. Daniël was een van de vier grote profeten uit het Oude Testament. Tijdens zijn leven vervulde hij een belangrijke positie aan het Babylonische hof.

Al vrij vroeg in de middeleeuwen was de naam Daniël in ons land populair.

Aantallen en varianten Danley

Danley is afgeleid van Daniël. De naam Daniël komt ruim 45.500 keer voor. Hij wordt iets vaker als eerste naam dan als volgnaam gegeven. Geschreven zonder een trema, dus als Daniel, komt de naam minder vaak voor, zo’n 8.500 keer. Sinds 1970 is de populariteit van de naam Daniël sterk gestegen, ook Daniel komt iets vaker voor.

De vrouwelijke variant Daniëlle is in die tijd ook in beeld gekomen en werd vanuit het niets in één keer populair. Tegenwoordig zijn er ruim 26.500 vrouwen met deze naam.

Daniël kent veel verschillende varianten. Zo zijn ook Danny en Daan geliefd, deze namen zijn respectievelijk 18.000 en bijna 21.000 keer gebruikt. De laatste jaren was Daan zo populair dat hij regelmatig hoog in de top tien van meest gebruikte jongensnamen terechtkwam. De vrouwelijke variant Daantje komt ongeveer 1.000 keer voor.

Andere varianten zijn Denny (1.200), Danilo (ruim 900), Dani (4.500 jongen en 800 meisjes), en de meisjesnamen Danique (ruim 8.200), Dana (3.200), Danielle (4.800), Daniëlla (2.800), Daniela (ruim 700) en Daniella (900).

Wetenswaardigheden Danley

Daniel Radcliffe

Danley is afgeleid van Daniël. Acteur Daniel Radcliffe werd als 10-jarige wereldberoemd door zijn rol als Harry Potter. Deze rol speelde hij tien jaar lang, in acht verschillende films. Na het eindigen van de Harry Potter-serie was hij te zien in verschillende films, zoals de romantische komedie What If. Daarnaast speelde hij in toneelstukken en musicals.

Daniel Day-Lewis

Sir Daniel Day-Lewis is een Ierse acteur, die meer dan 90 prestigieuze awards won, waaronder drie Oscars. Hij is de enige acteur die dat voor elkaar heeft gekregen. Hij staat bekend om zijn ‘method acting’. Als hij bezig is met een rol, blijft hij altijd in karakter, ook als de camera’s allang uit zijn.

Daniel Defoe

Auteur Daniel Defoe is vooral bekend geworden met zijn boek Robinson Crusoë. Dit boek verscheen in 1719 en gaat over een man die 28 jaar lang weet te overleven op een onbewoond eiland. Het boek wordt wel beschouwd als de eerste Engelse roman. Het spelprogramma Expeditie Robinson is naar de hoofdpersoon van dit boek vernoemd.

Namen die lijken op Danley

Danilo, Daantje, Dani, Daniela, Daniella, Danielle, Danique, Denny, Dana, Danny, Daan, Daniël

Bekijk ook deze namen

Jace, Benjamin, Oliver, Cas, Hidde, Mason, Milan, Luuk, Niek, Lucas