Djayden

Djayden is afgeleid van Jayden

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Djayden
  • Geboortekaartjes met de naam Djayden
  • Geboortekaartjes met de naam Djayden
  • Geboortekaartjes met de naam Djayden
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Djayden?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Djayden

31%
69%
 4%
29%
10%
21%

Welke kenmerken vind je bij Djayden passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Djayden

Djayden is afgeleid van Jayden. Jayden is een Engelse naam zonder duidelijke herkomst. Waarschijnlijk is het een naam die bedacht is als variant op namen als Aidan en Hayden. De naam komt voor in de tv-serie Star Trek uit de jaren negentig en werd daarna langzaam populair.

De naam zou ook een variant kunnen zijn op de Hebreeuwse naam Jadon. De betekenis daarvan is ‘dankbaar’ of ‘Hij zal oordelen’. In het Engels klinkt deze naam hetzelfde als Jayden. Deze verklaring wordt echter in twijfel getrokken.

Jadon komt voor in het Oude Testament, in het Boek van Nehemia. Dit boek gaat over de wederopbouw van de muren van Jeruzalem. Jadon is een van de mensen die meehelpt de muren weer in ere te herstellen.

Aantallen en varianten Djayden

Djayden is afgeleid van Jayden. Sinds het jaar 2000 is de jongensnaam Jayden razend tempo populair geworden. Kwam de naam voor die tijd vrijwel niet voor, in 2008 werden bijna 800 Jaydens geboren. De naam stond toen op een vierde plaats. Ruim 8.200 mannen en jongens dragen inmiddels deze naam.

Jayden wordt zowel voor jongens als meisjes gebruikt. Als jongensnaam is hij beduidend populairder. Ter vergelijking: in 2010 werden er 734 jongens Jayden genoemd. In datzelfde jaar kregen 8 meisjes deze voornaam.

Buiten Nederland is de naam vooral in Engelstalige landen populair. In de Verenigde Staten werd de naam populair door Will Smith, die zijn zoon de variant Jaden als naam gaf. Hier is de naam ook veruit het vaakst aan jongens gegeven. Ook in Australië en Canada is de naam populair.

Variant Jaden is in Nederland niet zo gebruikelijk. De naam is wel populair in de Verenigde Staten en in Canada. Ook komt hij voor in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar daar is hij niet zo geliefd.

Andere varianten zijn Djayden (581 keer), Jaiden (250 keer), Jaydon (200 keer) en Jadyn.

Wetenswaardigheden Djayden

Beroemde baby’s

Djayden is afgeleid van Jayden. Jayden is nog een vrij nieuwe naam. Toch zijn er al heel wat beroemdheden die hun kind deze voornaam hebben gegeven. Zo kozen zangeres Britney Spears, tennisser Scott Draper en model Michelle Reis allemaal voor deze jongensnaam.

Namen die lijken op Djayden

Jadyn, Jaydon, Jaiden

Bekijk ook deze namen

Niek, Ezra, Benjamin, James, Abel, Jax, Stijn, Hugo, Oscar, Joep