Jayden

Jayden is een vrij nieuwe naam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jayden
  • Geboortekaartjes met de naam Jayden
  • Geboortekaartjes met de naam Jayden
  • Geboortekaartjes met de naam Jayden
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jayden?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jayden

39%
73%
12%
32%
18%
30%

Welke kenmerken vind je bij Jayden passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jayden

Jayden is een Engelse naam zonder duidelijke herkomst. Waarschijnlijk is het een naam die bedacht is als variant op namen als Aidan en Hayden. De naam komt voor in de tv-serie Star Trek uit de jaren negentig en werd daarna langzaam populair.

De naam zou ook een variant kunnen zijn op de Hebreeuwse naam Jadon. De betekenis daarvan is ‘dankbaar’ of ‘Hij zal oordelen’. In het Engels klinkt deze naam hetzelfde als Jayden. Deze verklaring wordt echter in twijfel getrokken.

Jadon komt voor in het Oude Testament, in het Boek van Nehemia. Dit boek gaat over de wederopbouw van de muren van Jeruzalem. Jadon is een van de mensen die meehelpt de muren weer in ere te herstellen.

Aantallen en varianten Jayden

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Jayden als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Jayden per jaar gegeven is

Sinds het jaar 2000 is de jongensnaam Jayden razend tempo populair geworden. Kwam de naam voor die tijd vrijwel niet voor, in 2008 werden bijna 800 Jaydens geboren. De naam stond toen op een vierde plaats. Ruim 8.200 mannen en jongens dragen inmiddels deze naam.

Jayden wordt zowel voor jongens als meisjes gebruikt. Als jongensnaam is hij beduidend populairder. Ter vergelijking: in 2010 werden er 734 jongens Jayden genoemd. In datzelfde jaar kregen 8 meisjes deze voornaam.

Buiten Nederland is de naam vooral in Engelstalige landen populair. In de Verenigde Staten werd de naam populair door Will Smith, die zijn zoon de variant Jaden als naam gaf. Hier is de naam ook veruit het vaakst aan jongens gegeven. Ook in Australië en Canada is de naam populair.

Variant Jaden is in Nederland niet zo gebruikelijk. De naam is wel populair in de Verenigde Staten en in Canada. Ook komt hij voor in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar daar is hij niet zo geliefd.

Andere varianten zijn Djayden (581 keer), Jaiden (250 keer), Jaydon (200 keer) en Jadyn.

Wetenswaardigheden Jayden

Beroemde baby’s

Jayden is nog een vrij nieuwe naam. Toch zijn er al heel wat beroemdheden die hun kind deze voornaam hebben gegeven. Zo kozen zangeres Britney Spears, tennisser Scott Draper en model Michelle Reis allemaal voor deze jongensnaam.

Namen die lijken op Jayden

Jadyn, Jaydon, Jaiden, Djayden

Bekijk ook deze namen

Levi, Isa, Mees, Sanne, Charlie, Noah, Puck, Sam, Anne, Daan