Nové

Nové is afgeleid van Nova

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Nové
  • Geboortekaartjes met de naam Nové
  • Geboortekaartjes met de naam Nové
  • Geboortekaartjes met de naam Nové
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Nové?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Nové

70%
41%
 4%
30%
15%
 4%

Welke kenmerken vind je bij Nové passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Nové

Nové is afgeleid van Nova. Nova is een meisjesnaam die de vrouwelijke variant van het Latijnse woord ‘novus’ is. Dit betekent ‘nieuw’. Novus komt ook voor in het moderne Portugees. Ook hier heeft het ‘nieuw’ als betekenis.

Het woord nova wordt ook gebruikt in de sterrenkunde. Een ster die plotseling toeneemt in helderheid noem je een (super)nova. De ster wordt ineens veel beter zichtbaar door de extra felle uitstraling, waardoor het kan lijken alsof er een nieuwe ster is ontstaan.

Daarnaast is Nova ook een woord in het Indiaans. Hier betekent Nova ‘achtervolgt vlinders’.

Aantallen en varianten Nové

De meisjesnaam Nové is een nieuwe naam die nog maar sinds een paar jaar in Nederland voorkomt. Nog geen 100 meisjes hebben deze naam. Ook de spellingsvariant Novée is nog maar sinds kort populair. Nova komt vaker voor. Er zijn ongeveer 4.500 meisjes die deze naam dragen.

Wetenswaardigheden Nové

Nova van Dijk

Nové is afgeleid van Nova. Nova van Dijk is een Nederlandse regisseur. Daarnaast presenteerde ze het reisprogramma Staatslot op Locatie. Voor Zapp regisseerde ze de serie Poesjes. Dit was een real life soap over poezen die in een poppenhuis wonen.

Nova Corps

Het fictieve Nova Corps is een politiemacht uit het Marvel Cinematic Universe. De agenten komen voor in Guardians of the Galaxy en Avengers: Infinity War.

Nova Zembla

Nova Zembla is een eilandengroep bij Rusland. De ontdekkingsreizigers Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck strandden hier in de winter van 1596-1597 tijdens hun laatste ontdekkingsreis. Van hun schip bouwden ze een hut om te overwinteren, waarna ze de hut weer ombouwden tot schip om de bewoonde wereld te bereiken. In 2011 werd dit verhaal verfilmd in de Nederlandse 3D-film Nova Zembla.

Namen die lijken op Nové

Novi, Novée

Bekijk ook deze namen

Suze, Nova, Jasmijn, Ella, Isabella, Julia, Loïs, Maria, Jill, Romy