Tomasso

Tomasso is afgeleid van Thomas

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Tomasso
  • Geboortekaartjes met de naam Tomasso
  • Geboortekaartjes met de naam Tomasso
  • Geboortekaartjes met de naam Tomasso
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Tomasso?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Tomasso

100%
 0%
 0%
 0%
100%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Tomasso passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Tomasso

Tomasso is een Italiaanse jongensnaam die is afgeleid van Thomas. Thomas is een Griekse naam met de betekenis ‘tweeling’. De naam is bekend uit de Bijbel, een van Jezus’ leerlingen heette zo. De uitdrukking ‘ongelovige Thomas’ verwijst naar hem: Thomas wilde eerst niet geloven dat Jezus echt uit de dood was opgestaan. Pas toen hij Jezus zag en deze tot hem sprak, geloofde hij.

Aantallen en varianten Tomasso

De naam Tomasso komt in Nederland niet vaak voor, nog geen 30 keer. De kortere vorm Tomas komt een stuk vaker voor, zo’n 2.000 keer.

Wetenswaardigheden Tomasso

Tomasso is afgeleid van Thomas. Thomas is al tientallen jaren een populaire jongensnaam. Er zijn dan ook veel bekende mannen en jongens die deze naam dragen. Als je je kindje Thomas noemt, zal hij waarschijnlijk veel naamgenootjes hebben.

Thomas Acda

Thomas Acda is een Nederlandse zanger, vooral bekend van het duo Acda & de Munnik. Zij scoorden hits als Het Regent Zonnestralen en Niet of Nooit Geweest. Daarnaast is Thomas bekend als acteur en presentator.

Thomas Berge

Thomas Berge is de artiestennaam van Chiel Ottink. Omdat hij bang was dat de naam Chiel internationaal lastig uit te spreken zou zijn, ging hij optreden onder zijn tweede naam Thomas. Hij had hits als Mijn Luchtballon en Ieder Moment.

Thomas Jefferson

Thomas Jefferson was de derde president van de Verenigde Staten. Hij was voor een groot deel verantwoordelijk voor de Onafhankelijkheidsverklaring. Daarom wordt hij gezien als een van de stamvaders van de VS. Hij is een van de vier presidenten die vereeuwigd zijn op Mount Rushmore.

Thomas Edison

Thomas Edison was een Amerikaans uitvinder. Hij is onder andere de grondlegger van de gloeilamp en de kinetoscoop. Die laatste uitvinding was heel belangrijk voor de totstandkoming van film zoals we die nu kennen.

Thomas More

Thomas More was een Engelse humanist en staatsman. Hij is met name bekend geworden door zijn boek Utopia. Hierin beschrijft hij het politieke systeem van een ideale eilandstaat. Het boek werd heel populair en het begrip utopie heeft het tot vandaag de dag overleefd.

Namen die lijken op Tomasso

Tommaso, Maes, Maas, Tom, Tomas, Tommie, Tommy, Thom

Bekijk ook deze namen

Finn, Mason, Aiden, Floris, Gijs, Owen, Kai, Amir, Mick, Hugo