symptomen zwangerschap week 3

Als je 3 weken zwanger bent, kan je eindelijk écht iets merken van de zwangerschap. De symptomen van de zwangerschap in week 3 zijn nog licht. Als je weet waar je op moet letten, kan je ze misschien herkennen. Van welke zwangerschapssymptomen kan je last krijgen?

Zwangerschapssymptomen week 3

In week 2 van je zwangerschap vond de bevruchting plaats. In week 3 bereikt de bevruchte eicel de baarmoeder, waar hij een lekker plekje zoekt om zich in te nestelen.

Vanaf het moment van innesteling, kan je al sommige zwangerschapssymptomen ervaren. Dit komt doordat je lichaam nu het zwangerschapshormoon hCG aanmaakt. Dit hormoon zorgt samen met de andere hormonen voor een aantal zwangerschapskwaaltjes. De volgende symptomen van je zwangerschap kan je in week 3 opmerken.

Innestelingspijn

Het innestelen van de bevruchte eicel kan je voelen als lichte krampen in je buik. De krampen zijn vergelijkbaar met menstruatiekrampen, maar dan lichter. Deze innestelingspijn kan een aantal dagen aanhouden. Niet iedereen voelt de innesteling.

Innestelingbloeding

Bij de innesteling kan je wat bloed verliezen, de innestelingsbloeding. Het lijkt op je menstruatie, maar de bloeding is minder hevig en korter. Niet iedereen heeft last van bloedverlies. Maak je dus geen zorgen als je dit symptoom niet hebt.

Opgezette buik

In week 3 van de zwangerschap kan je last hebben van een opgezette buik. Dit komt doordat je darmen door de zwangerschapshormonen nu trager werken. Dit kan winderigheid met zich meebrengen. Daarnaast houd je extra vocht vast, waardoor je buik voller kan lijken.

Vermoeidheid

Je lichaam is al druk bezig met veranderen. Het embryo ontwikkelt zich in hoog tempo en dat kost energie. Hierdoor kan je minder energie hebben en je moe voelen.

Zwangerschapssymptomen per week

Het is in deze vroege fase van je zwangerschap soms lastig te bepalen hoeveel weken je precies zwanger bent. Heb je last van andere kwaaltjes? Bekijk dan eens de symptomen van andere weken: