Vind jouw babynaam
Gregory
Gregory is afgeleid van Gregorius
-
- Minder dan 10x gegeven
-
- De waakzame
Wat vind jij van Gregory?
Deze kenmerken vinden jullie passen bij Gregory
Wat vind jij?
Welke kenmerken vind je bij Gregory passen?
Meerdere opties mogelijk
Herkomst en betekenis Gregory
Gregory is afgeleid van Gregorius. Gregorius is een jongensnaam die uit het Grieks komt. Het betekent ‘de waakzame’.
Diverse heiligen droegen deze naam en hij kwam al vroeg in West-Europa voor, maar aanvankelijk vooral bij de geestelijkheid.
Zwanger? Je zorgkosten veranderen!
Als je zwanger bent, verandert je zorgbehoefte. Kijk daarom goed naar je zorgverzekering. Wij hebben op een rij gezet waar je op moet letten.
Aantallen en varianten Gregory
In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Gregory als babynaam is gegeven.
Gregory is afgeleid van Gregorius. Gregorius komt bijna 3.500 keer voor, iets vaker als volgnaam dan als eerste naam. De Engelse variant Gregory wordt door bijna 3.000 mannen gedragen.
Terwijl het gebruik van Gregorius vanaf ongeveer 1970 afnam, nam dat van Gregory juist toe, tot aan 1987, waarna de naam weer minder vaak gebruikt werd.
Gregorio komt bijna 1.300 keer voor, de naam Gregoria wordt door zo’n 900 vrouwen gedragen, Gregor is de naam van 600 mannen.
Help ons met je stem
We zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Stemmen is binnen een minuut gedaan. Help jij ons met je stem?
Wetenswaardigheden Gregory
Gregory is afgeleid van Gregorius. Er zijn welgeteld zestien pausen geweest met de naam Gregorius en ook een aantal tegenpausen droeg deze naam. De gregoriaanse kalender is vernoemd naar paus Gregorius XIII.
De destijds gebruikte juliaanse kalender bevatte namelijk een fout, waardoor hij tien dagen achterliep. Door een ander systeem van schrikkeljaren te hanteren, komt de gregoriaanse kalender beter overeen met de duur van het gemiddelde tropische jaar.
De tien dagen die de kalender achterliep, werden bij de invoering van de gregoriaanse kalender weggelaten, zodat het na donderdag 4 oktober 1582 vrijdag 15 oktober werd.
De invoering van de kalender liet in sommige landen op zich wachten: het laatste land dat de kalender officieel invoerde was Turkije in 1927.