Boaz

Boaz wordt steeds populairder als jongensnaam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Boaz
  • Geboortekaartjes met de naam Boaz
  • Geboortekaartjes met de naam Boaz
  • Geboortekaartjes met de naam Boaz
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Boaz?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Boaz

25%
83%
12%
28%
11%
14%

Welke kenmerken vind je bij Boaz passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Boaz

Boaz is Hebreeuwse naam die voorkomt in de Bijbel. Waarschijnlijk is de betekenis ‘in hem is kracht’ of ‘snelheid’.

In het Oude Testament is Boaz de neef en de tweede echtgenoot van Ruth. Hij is de overgrootvader van Koning David en daarom waarschijnlijk ook een voorouder van Jezus.

Boaz wordt geassocieerd met de joodse feestdag Sjavoeot. Op deze dag wordt het verhaal van Ruth gelezen in de synagoge. Joodse jongens die op deze dag worden geboren, krijgen vaak de naam Boaz.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Boaz

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Boaz als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Boaz per jaar gegeven is

Boaz is een jongensnaam die snel in populariteit stijgt. Vanaf de jaren ’90 werd de naam langzaam steeds gangbaarder. Tussen 2000 en 2014 vertienvoudigde het aantal kinderen dat Boaz genoemd werd.

Inmiddels staat Boaz in de top 30 van meest populaire jongensnamen. In totaal dragen ongeveer 6.000 mannen en jongens in ons land deze naam.

De naam wordt ook wel gespeld als Boas. Deze variant is halverwege de jaren ’80 in gebruik gekomen en stijgt sindsdien gestaag in populariteit. De naam is nog vrij uniek, hij komt ongeveer 500 keer voor.

Buiten Nederland komt de naam Boaz, voor zover bekend, vrijwel niet voor. In de Verenigde Staten stond de naam in 2012 op plaats 1678 in de ranglijst, maar daarna werd de naam nóg minder gebruikt.

Wetenswaardigheden Boaz

Boaz Yakin

Boaz Yakin is scenarioschrijver en regisseur. Hij is verantwoordelijk voor de scenario’s van de films Dirty Dancing: Havana Nights en Prince of Persia: Sands of Time. Daarnaast regisseerde hij de geliefde romantische komedie Uptown Girls met Brittany Murphy en Dakota Fanning.

Boaz Kramer

Boaz Kramer is een Israëlische rolstoeltenniser. De atleet is verlamd aan beide benen en aan zijn linkerarm. Op de Paralympische Spelen in Beijing behaalde hij een zilveren medaille bij het onderdeel dubbelspel. Naast sporter is Boaz gekwalificeerd als arts.

Namen die lijken op Boaz

Boas

Bekijk ook deze namen

Jan, Pepijn, Pim, Mats, Lars, Mohamed, Amir, Joshua, Stijn, Senn