Hanna

Hanna is afgeleid van Johannes

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Hanna
  • Geboortekaartjes met de naam Hanna
  • Geboortekaartjes met de naam Hanna
  • Geboortekaartjes met de naam Hanna
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Hanna?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Hanna

73%
35%
38%
20%
11%
21%

Welke kenmerken vind je bij Hanna passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Hanna

Hanna is een korte variant van de meisjesnaam Johanna, die weer is afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent.

Hanna kwam in het Hebreeuws ook als zelfstandige naam voor, die betekent: ‘Hij (God) heeft mij begenadigd’. Hanna wordt genoemd in het Oude Testament van de Bijbel, zij was de moeder van de profeet Samuël.

Ook is er een verband mogelijk met Germaanse namen die met ‘hag’ beginnen. Dit betekent ‘haag, omheining, bescherming’.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Hanna

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Hanna als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Hanna per jaar gegeven is

Hanna is een populaire meisjesnaam. Hij wordt door bijna 5.500 meisjes en vrouwen gedragen. Gespeld als Hannah wordt de naam zo’n 4.500 keer gebruikt. Hannah is sinds ongeveer 1970 in gebruik en werd tot 2000 steeds populairder. Hanna was al langer in gebruik, maar werd de afgelopen decennia ook vaker gebruikt.

Hanneke, de naam van ruim 4.500 vrouwen, was vooral tussen 1975 en 1985 geliefd. Hanne komt ongeveer 1.000 keer voor.

Hannelore is een uit het Duits afkomstige samentrekking uit Hanna en Eleonora, een naam die ‘God is mijn licht’ of ‘medelijden’ betekent.

Wetenswaardigheden Hanna

Pretty Little Liars

Hanna Marin is een van de hoofdpersonages in de razend populaire tienerserie Pretty Little Liars. In deze serie worden Hanna en haar vriendinnen bedreigd door de mysterieuze ‘A’, die van al hun geheimen op de hoogte lijkt te zijn. Hierdoor komen de meiden in allerlei spannende situaties terecht.

Hanna Verboom

Hanna Verboom is een Nederlandse actrice en model. Ze speelde de hoofdrol in de succesvolle serie De co-assistent en in de film Feuten, het feestje. Naast haar acteerwerk zet Hanna zich met een eigen stichting in voor Afrikaanse kinderen met aids. Ook richtte ze een organisatie op die door middel van crowdfunding kleinschalige projecten op het gebied van ontwikkelingshulp financiert.

De film Hanna

In 2011 kwam de actiethriller Hanna uit. In deze film speelt Saoirse Ronan de titelrol, een tiener die door haar vader is getraind tot de perfecte huurmoordenaar. Ze wordt op een missie gestuurd die haar door heel Europa leidt.

Bekijk ook deze namen

Lina, Julie, Evi, Nova, Veerle, Lynn, Maeve, Yara, Lize, Femke