Jent

Jent is afgeleid van Johannes

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jent
  • Geboortekaartjes met de naam Jent
  • Geboortekaartjes met de naam Jent
  • Geboortekaartjes met de naam Jent
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jent?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jent

50%
75%
25%
25%
 0%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Jent passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jent

Jent is een Nederlandse jongensnaam die is afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent. Johannes is bekend uit de Bijbel en was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.

Aantallen en varianten Jent

De naam Jent is afgeleid van Johannes. Johannes een bijzonder veel gebruikte naam. Er zijn meer dan 984.000 mannen die Johannes heten. Daarnaast zijn er ook nog eens 7.000 vrouwen die deze naam dragen. Daarmee is Johannes verreweg de populairste naam met een J.

Variant Jent komt al lange tijd voor in Nederland, maar wordt pas sinds 2011 in snel tempo populairder.

Wetenswaardigheden Jent

Jent is afgeleid van Johannes. De reformator Johannes Calvijn (1509-1564) was een Frans-Zwitserse theoloog. Na zijn studie in Parijs, eerst theologie, later rechten en letteren, ging Calvijn over naar de Reformatie. Heel belangrijk werd Calvijns Institutie, waarin hij zijn zienswijze op het geheel van het christelijk geloof beschreef.

Johannes Calvijn werd predikant in Genève, waar hij probeerde de kerk te hervormen. Na een geschil met het stadsbestuur werd hij verbannen uit de stad. Enkele jaren later vroeg men hem weer terug te keren. Tijdens zijn tweede periode in Genève begon Calvijn de kerk te institutionaliseren. Ook bleef hij veel geschriften publiceren, waarmee hij internationaal grote invloed uitoefende.

Bekijk ook deze namen

Sepp, Fedde, Jan, Jake, Hugo, Johannes, Ezra, Adam, Arthur, James