Jenna

Jenna is afgeleid van Johannes

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jenna
  • Geboortekaartjes met de naam Jenna
  • Geboortekaartjes met de naam Jenna
  • Geboortekaartjes met de naam Jenna
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jenna?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jenna

69%
54%
16%
31%
9%
27%

Welke kenmerken vind je bij Jenna passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jenna

Jenna is afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent. Johannes is bekend uit de Bijbel en was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.

Johannes was eerst vooral in de oosterse kerk populair, maar met de kruistochten kwam deze naam mee naar het westen, waar hij in veel landen al snel de meest voorkomende naam werd.

Aantallen en varianten Jenna

Jenna is een meisjesnaam die sinds de jaren ’80 in Nederland wordt gebruikt. Er zijn ruim 1.500 meisjes en vrouwen die zo heten. Spellingvariant Djenna komt ongeveer 500 keer voor. De naam Jennah komt nog maar sinds kort in Nederland voor, maar wordt steeds populairder. Nog geen 100 meisjes en vrouwen hebben deze naam.

Wetenswaardigheden Jenna

Jenna Elfman

Jenna Elfman is een Amerikaanse actrice. Ze werd het bekendst door haar rol in Dharma and Greg. Hierin speelt ze de excentrieke, vrijgevochten Dharma, die verliefd wordt op de stijve advocaat Greg. Naast acteren kan Jenna ook goed dansen: ze was in 1994 danseres in de wereld-tournee van ZZ Top.

Jenna Coleman

Jenna Coleman is een Engelse actrice, vooral bekend van haar rol in Doctor Who. Daarnaast was ze te zien als de jonge koningin Victoria in de dramaserie Victoria en in de film Me Before You.

Jenna Dewan

Jenna Dewan is een Amerikaanse actrice. Ze brak door met een hoofdrol in de succesvolle dansfilm Step Up. Op de set van deze film ontmoette ze ook Channing Tatum, met wie ze jarenlang een relatie had. Het stel heeft samen een dochtertje van 5 jaar.

Bekijk ook deze namen

Romy, Naomi, Fleur, Mia, Luna, Maria, Lotte, Emma, Hailey, Lize