Reinoud

Reinoud is afgeleid van Reinout

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Reinoud
  • Geboortekaartjes met de naam Reinoud
  • Geboortekaartjes met de naam Reinoud
  • Geboortekaartjes met de naam Reinoud
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Reinoud?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Reinoud

32%
57%
49%
13%
17%
9%

Welke kenmerken vind je bij Reinoud passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Reinoud

Reinoud is afgeleid van Reinout. Reinout is een Germaanse naam die is opgebouwd uit de naamstammen ‘regin’ en ‘wald’. ‘Regin’ betekent ‘raad’ of ‘raadgever’, ‘wald’ staat voor ‘heersen’. De naam betekent dus ongeveer ‘die door zijn raad heerst’. Omdat ‘regin’ ook wel een versterkend effect had, kan de naam ook ‘de goede heerser’ betekenen.

In ons land kwam de naam in de middeleeuwen veel voor, waarschijnlijk mede door de populariteit van de dertiende-eeuwse sage over de vier Heemskinderen, deel van de fragmentarisch bewaarde roman Reinout van Montalbaen.

Aantallen en varianten Reinoud

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Reinoud als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Reinoud per jaar gegeven is

Reinoud is afgeleid van Reinout. Tegenwoordig wordt Reinout niet zo vaak gebruikt, hoewel de naam wel weer in opkomst is. In totaal komt hij bijna 1.400 keer voor. Reinoud komt bijna 1.200 keer voor.

Veel populairder is de oorspronkelijk Schotse variant Ronald. Deze komt ruim 55.500 keer voor. Vooral tussen 1960 en 1970 werd hij heel veel gebruikt. Ronald wordt meestal als eerste naam gegeven.

De gelatiniseerde vorm Ronaldus komt bijna 5.500 keer voor en was in dezelfde periode in gebruik. De verkorting Ron komt ruim 2.500 keer voor als jongensnaam. Daarnaast zijn er bijna 100 meisjes en vrouwen die deze naam als volgnaam kregen.

Een andere variant is Reginald. Deze naam komt ongeveer 1.400 keer voor. Reginald wordt vaker als volgnaam dan als eerste naam gegeven. 750 mannen heten Rinaldo. Deze naam wordt sinds 1970 vaker gebruikt, voor die tijd kwam hij slechts sporadisch voor.

Wetenswaardigheden Reinoud

Reinoud is afgeleid van Reinout. Reinout Oerlemans werd bekend als acteur in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Daarna ging hij programma’s presenteren en richtte hij zijn eigen productiemaatschappij op: Eyeworks.

Namen die lijken op Reinoud

Ron, Rinaldo, Ronald, Ronaldus, Reginald

Bekijk ook deze namen

Stijn, Jax, Owen, Jace, Mick, Boaz, Tijn, Jake, Olivier, Mason