Renee

Renee is afgeleid van Renatus

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Renee
  • Geboortekaartjes met de naam Renee
  • Geboortekaartjes met de naam Renee
  • Geboortekaartjes met de naam Renee
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Renee?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Renee

45%
65%
23%
28%
9%
16%

Welke kenmerken vind je bij Renee passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Renee

Renee is afgeleid van Renatus. Renatus is een jongensnaam die komt uit het Latijn en ‘wedergeboren’ betekent. Vermoedelijk verwijst deze naam naar de doop, die een teken is van het in geestelijke zin opnieuw geboren zijn, en werd hij ook gegeven op het moment dat een kind gedoopt werd.

In Frankrijk was de naam erg populair, maar het duurde tot de zeventiende eeuw voordat hij ook in ons land gebruikt werd.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Renee

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Renee als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Renee per jaar gegeven is

Renee is afgeleid van Renatus. Zo’n 1.800 mannen heten Renatus. Deze naam werd vooral tussen 1960 en 1970 gebruikt, meestal als eerste naam.

De vrouwelijke variant Renate komt veel vaker voor, zo’n 11.500 vrouwen dragen die naam. Renate werd rond 1970 populair, na 1980 nam het gebruik ervan weer af. Ongeveer 2.500 vrouwen heten Renata.

De populairste variant van Renatus is het Franse René. 43.000 mannen en 800 vrouwen dragen deze naam. Verder zijn er 9.000 vrouwen met de naam Renée. Ook zo’n 400 mannen heten zo. 2.000 vrouwen en 500 mannen heten Renee, 1.000 mannen dragen de naam Rene.

Wetenswaardigheden Renee

Renee is afgeleid van Renatus. Réne Descartes (1596-1650) was een bekende Franse filosoof en wiskundige. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne filosofie.

In 1618 kwam Descartes naar Breda om daar dienst te nemen in het leger van prins Maurits. Zijn belangrijkste reden om deel te nemen aan de oorlog was dat hij zo de wereld en de mensen beter zou leren kennen. Van 1628 tot 1649 woonde Descartes in Nederland, begon een studie en legde contact met tal van wetenschappers en filosofen.

Van Descartes is de beroemde stelling ‘ik denk, dus ik ben’ afkomstig. Wat hij hiermee wil zeggen is dat wat hij denkt niet altijd waar is, maar dat hij denkt is wel waar.

Namen die lijken op Renee

Renata, Renate, Rene

Bekijk ook deze namen

Charlie, Sem, Puck, Luca, Sanne, Noa, Floor, Sam, Daan, Jesse