Stevie

Stevie is afgeleid van Stefanus

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Stevie
  • Geboortekaartjes met de naam Stevie
  • Geboortekaartjes met de naam Stevie
  • Geboortekaartjes met de naam Stevie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Stevie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Stevie

25%
50%
25%
25%
 0%
25%

Welke kenmerken vind je bij Stevie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Stevie

Stevie is een Engelse unisexnaam die is afgeleid van Stefanus. Stefanus is een Griekse jongensnaam die afkomstig is van het woord ‘stephanos’, dat ‘krans’ betekent. Hiermee wordt de prijs bedoeld die werd uitgereikt aan winnaars van wedstrijden.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Stevie

De naam Stevie komt in Nederland voor sinds de jaren ’70 en was vooral rond 1990 populair. Inmiddels groeit de populariteit van de naam weer. In 2021 werden 25 meisjes met deze naam geboren.

Wetenswaardigheden Stevie

Stevie is afgeleid van Stefanus. Steven Spielberg (1946) is een heel bekende Amerikaanse regisseur en producent van speelfilms. Hij begon zijn carrière als filmmaker toen hij op school zat, won een prijs op een amateurfilmfestival en wist toen hij 22 was een contract bij Universal televisieproducties te krijgen.

De eerste speelfilm die hij maakte, was niet erg succesvol, maar de tweede, Jaws (1975) brak alle records. Het was de eerste film in de geschiedenis die meer dan honderd miljoen dollar opbracht, bovendien won hij drie Oscars.

In de jaren die volgden maakte Steven Spielberg een heel aantal films, met wisselend succes. Tot de bekendste films die hij maakte horen E.T. the Extra-Terrestial (1982), Jurassic Parc (1993) en Schindler’s list (1993).

Spielbergs films variëren van grootse spektakels tot films waarin het meer gaat om persoonlijke emoties en verhalen. Vaak is er in zijn films sprake van een afwezige vader, iemand die iets bijzonders ontdekt en spelen de standpunten van kinderen een grote rol.

Bekijk ook deze namen

Daan, Puck, Jesse, Charlie, Luca, Dani, Sanne, Levi, Anne, Noah