Stefanus

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Stefanus
  • Geboortekaartjes met de naam Stefanus
  • Geboortekaartjes met de naam Stefanus
  • Geboortekaartjes met de naam Stefanus
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Stefanus?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Stefanus

35%
35%
58%
23%
29%
29%

Welke kenmerken vind je bij Stefanus passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Stefanus

Stefanus is een Griekse jongensnaam die afkomstig is van het woord ‘stephanos’, dat ‘krans’ betekent. Hiermee wordt de prijs bedoeld die werd uitgereikt aan winnaars van wedstrijden.

Stefanus is onder meer bekend uit de Bijbel, hij was een volgeling van Jezus en de eerste christen die omwille van zijn geloof gedood werd. Al in de tiende eeuw kwam de naam Stefanus voor de Lage Landen.

Aantallen en varianten Stefanus

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Stefanus als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Stefanus per jaar gegeven is

Stefanus komt 4.500 keer voor, iets vaker als eerste naam dan als volgnaam. Stephanus komt 11.000 keer voor.

Veel geliefder is de verkorte vorm Stefan. In totaal zijn er 24.500 mannen die Stefan heten. Er zijn 10.500 mannen met de naam Stephan. Ruim 600 mannen dragen de naam Steffan .15.500 mannen heten Steven.

Een bekende vrouwelijke variant is Stephanie. Met name rond 1990 werd deze naam heel veel gebruikt. Er zijn bijna 12.000 vrouwen die zo heten. Daarnaast zijn er 1.500 vrouwen van wie de naam geschreven wordt als Stéphanie. 6.000 vrouwen heten Stefanie.

Wetenswaardigheden Stefanus

Steven Spielberg (1946) is een heel bekende Amerikaanse regisseur en producent van speelfilms. Hij begon zijn carrière als filmmaker toen hij op school zat, won een prijs op een amateurfilmfestival en wist toen hij 22 was een contract bij Universal televisieproducties te krijgen.

De eerste speelfilm die hij maakte, was niet erg succesvol, maar de tweede, Jaws (1975) brak alle records. Het was de eerste film in de geschiedenis die meer dan honderd miljoen dollar opbracht, bovendien won hij drie Oscars.

In de jaren die volgden maakte Steven Spielberg een heel aantal films, met wisselend succes. Tot de bekendste films die hij maakte horen E.T. the Extra-Terrestial (1982), Jurassic Parc (1993) en Schindler’s list (1993).

Spielbergs films variëren van grootse spektakels tot films waarin het meer gaat om persoonlijke emoties en verhalen. Vaak is er in zijn films sprake van een afwezige vader, iemand die iets bijzonders ontdekt en spelen de standpunten van kinderen een grote rol.

Bekijk ook deze namen

Amir, Senn, Morris, Bram, Alexander, Pepijn, Dean, Thomas, Hidde, Job