Babynamen 2020 trends en moeder met pasgeboren baby

Babynamen in 2020 blijven kort en stoer. Ook domineren dezelfde populaire babynamen de top 10. Welke nieuwe trends zijn er zichtbaar? Dit worden de babynamen trends in 2020, inclusief een voorspelling voor de meest populaire jongens- en meisjesnamen van 2020.

Babynamen 2020 trends: zelfde populaire namen

In 2020 blijven dezelfde babynamen populair als voorgaande jaren. De namen verschuiven mogelijk een aantal plekken, maar de top 10 blijft ongeveer gelijk. Bij meisjesnamen neemt vooral Mila een sprint richting de eerste plek. Toch blijven Julia, Sophie, Emma en Tess ook om deze plek strijden. Bij jongensnamen gaat de strijd wederom tussen Noah, Levi, Finn en Lucas. Hier is vooral Finn een goede kanshebber.

Korte en stoere babynamen

Korte stoere babynamen blijven in 2020 erg populair, zowel voor jongens als voor meisjes. Korte, stoere namen hebben drie tot vier letters en bestaan uit één tot twee lettergrepen.

Korte stoere meisjesnamen zijn vaak afkortingen, zoals Lot (Lotte), Noor (Nora), Suus (Susanne) en Juul (Julia). Korte stoere jongensnamen hebben vaak een internationaal karakter, voornamelijk Engels. Denk aan de namen Jack, James en Dean.

Internationale babynamen

De laatste jaren waren internationale namen al in trek. Deze trend zet zich in 2020 door. Jongensnamen stammen voornamelijk uit het Engels. Zo stijgen Jack, James, Jake en Jayden flink in de top 100 van populaire jongensnamen. Bij meisjes zie je namen uit verschillende landen en gebieden. Denk aan Liv (Noors), Mila (Slavisch), Zoë (Grieks) en Yara (Arabisch). Naast internationale namen blijven typisch Hollandse namen toch ook geliefd.

Bijbelse namen

Zowel veel populaire jongens- als meisjesnamen zijn van oorsprong Bijbelse namen. Zo komen de namen Levi, Noah, Bram, Thomas, Adam en Benjamin allemaal in de top 20 populaire jongensnamen én in de Bijbel voor. Bij meisjes zie je Bijbelse namen Eva, Sara en Anna terug in de top 20 populaire namen.

Betekenis van namen

De betekenis en herkomst van namen blijft in 2020 belangrijk bij de keuze voor een naam. Mogelijk heeft dit te maken met de grote variatie in namen en alle afgeleide namen. Sommige namen zijn zo ver afgeleid of verkort, dat bijna niet meer te achterhalen is waar de naam oorspronkelijk vandaan komt.

Ook door de internationale babynamen-trend is de betekenis van de namen voor veel ouders onbekend. Veel ouders zijn dan benieuwd wat de naam van hun kindje betekent en waar de naam vandaan komt.

Grote broer met pasgeboren baby geeft broertje babynaam 2020

Overige trends babynamen 2020

Ben je benieuwd naar de nieuwe trends op het gebied van babynamen? De volgende trends nemen langzaam toe in populariteit.

Dubbele voornaam

Baby’s krijgen steeds vaker een dubbele voornaam. Vooral bij meisjes is een samengestelde naam in opkomst, maar ook bij jongens is deze trend terug te zien. In 2020 zet deze trend zich voort en hoor je nog meer dubbele voornamen.

Bij meisjes is de combinatie met ‘Mae’ geliefd, zoals Britt-Mae en Loua-Mae. Maar ook combinaties met Roos of Rose (Ivy-Roos, Layla-Rose) en Nova (Nova-Jade, Nova-Jess) zijn in opkomst. Samengestelde jongensnamen komen iets minder vaak voor, maar stijgen wel in gebruik. Voorbeelden hiervan zijn Jake-Avery, Jayden-Vince en Xavi-Lorenzo.

Meisjesnamen die eindigen op -a

Net als vorig jaar zijn meisjesnamen die eindigen op de letter -a populair. Er komen steeds meer namen die op de -a eindigen in de top 100. Denk aan Isa, Nova, Nina, Anna, Liva, Olivia, Ella en Elena.

Jongensnamen met ai of ay

Bij jongensnamen in 2020 zie je, net als in 2019, vooral de combinatie met ‘ai’ of ‘ay’ vaker terug. Denk aan Aidan, Jayden, Kai en Jaylano.

Vader geeft meisjesnamen 2020 aan pasgeboren dochten

Populaire babynamen 2020

Aan de hand van de trends, de inzichten door de 24Baby Babynamentool en geboren baby’s in de 24Baby-app doen we een voorspelling voor de populaire babynamen van 2020. Naast de top 10 voor jongens- en meisjesnamen geven we aan welke namen je steeds vaker gaat horen in 2020.

Top 10 jongensnamen 2020

  1. Finn
  2. Noah
  3. Sem
  4. Levi
  5. Lucas
  6. Liam
  7. Noud
  8. Milan
  9. Luuk
  10. Sam

Namen om in de gaten te houden

De volgende namen gaan we in 2020 steeds vaker horen:

Meisjesnamen

Jongensnamen

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>