Lana

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Lana
  • Geboortekaartjes met de naam Lana
  • Geboortekaartjes met de naam Lana
  • Geboortekaartjes met de naam Lana
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lana?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lana

78%
46%
16%
32%
19%
24%

Welke kenmerken vind je bij Lana passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lana

Lana is een meisjesnaam die zijn herkomst vindt in verschillende bronnen. Zo is het een korte variant van de Slavische meisjesnaam Svetlana, wat ‘licht’ betekent. Ook is het een verkorte versie van de Engelse naam Alana. De betekenis hiervan is ‘aantrekkelijk’.

Verder heeft de naam verschillende betekenissen in diverse talen. Zo betekent Lana in het Hawaïaans ‘kalm als stille wateren’.

Begin 19e eeuw werd de naam Lana voor het eerst in Nederland gezien.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Lana

Lana is een meisjesnaam die de afgelopen jaren sterk in populariteit is gestegen. In Nederland wonen bijna 3.000 vrouwen en meisjes die zo heten. De naam kwam rond de jaren ’80 naar Nederland en is sindsdien steeds populairder geworden.

Een grote stijging in het gebruik van Lana is te zien in 2011. In dat jaar werden maar liefst 276 Lana’s geboren: 3 keer zoveel als het jaar daarvoor. Mogelijk heeft de zangeres Lana Del Rey hier invloed op gehad. In dat jaar brak zij door als singer-songwriter. De stijging kan ook te maken hebben met de komst van Lana Langeveld als personage in GTST in 2010.

Internationaal is Lana ook een populaire meisjesnaam. In Engelstalige landen komt de naam regelmatig voor. Ook in Frankrijk kom je Lana tegen en in Kroatië is Lana al jarenlang de meest populaire meisjesnaam.

Wetenswaardigheden Lana

Lana Del Rey

Lana Del Rey is de artiestennaam van singer-songwriter Elizabeth Woolridge Grant. In 2011 brak zij door bij het grote publiek. Haar muziek is doorgaans wat zwaarmoedig en lijkt qua stijl op muziek uit de jaren zestig.

Bekijk ook deze namen

Saar, Ella, Hanna, Ivy, Sophie, Sofie, Elena, Elin, Liva, Fien