Lexie

Lexie is afgeleid van Alexander

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Lexie
  • Geboortekaartjes met de naam Lexie
  • Geboortekaartjes met de naam Lexie
  • Geboortekaartjes met de naam Lexie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lexie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lexie

58%
67%
 0%
58%
 0%
50%

Welke kenmerken vind je bij Lexie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lexie

Lexie is een Engelse meisjesnaam die is afgeleid van Alexander. Alexander is een Griekse naam met de betekenis ‘de afweerder der mannen, de beschermer’.

Aantallen en varianten Lexie

De naam Lexie komt sinds de jaren ’90 in Nederland voor en wordt steeds populairder. Ieder jaar worden er ongeveer 25 meisjes met deze naam geboren.

Wetenswaardigheden Lexie

Heersers

Lexie is afgeleid van Alexander. Alexander was een populaire naam onder heersers. Er zijn heel wat koningen, pausen en tsaren met die naam geweest. De beroemdste van hen is Alexander de Grote (356-323), die met een gigantische veldtocht het grootste deel van de toenmalig bekende wereld onder zijn bestuur bracht. Aan het einde van zijn veldtocht overleed hij op 33-jarige leeftijd en viel het rijk weer in stukken uiteen.

Geografie

Alexander is niet alleen een naam waar personen mee aangeduid worden: in Amerika zijn maar liefst vijf dorpen en steden met de naam Alexander, namelijk in Arkansas, Iowa, Kansas, New York en North Dakota.

Astronomie

Alexandra heeft haar naam gegeven aan een plaats in Nieuw-Zeeland, maar dat niet alleen: het is ook de naam van een planetoïde. Deze planetoïde, die tussen de banen van Mars en Jupiter om de zon cirkelt, werd in 1858 ontdekt en vernoemd naar de Duitse wetenschapper Alexander von Humboldt (1769-1859).

Bekijk ook deze namen

Cato, Naomi, Zoë, Rosie, Lara, Sara, Ella, Nola, Amber, Loïs