Scottie

Scottie is afgeleid van Scott

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Scottie
  • Geboortekaartjes met de naam Scottie
  • Geboortekaartjes met de naam Scottie
  • Geboortekaartjes met de naam Scottie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Scottie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Scottie

40%
87%
 4%
45%
 2%
37%

Welke kenmerken vind je bij Scottie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Scottie

Scottie is afgeleid van Scott. Scott is een Engelse jongensnaam die zijn oorsprong kent in Schotland. Hier is het oorspronkelijk een achternaam. Scott betekent ‘uit Schotland, iemand die Schots spreekt’. De naam is afkomstig van het Latijnse woord ‘Scoti’, wat ‘Keltisch’ betekent.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Scottie

Scottie is afgeleid van Scott. Scott is een Nederland een relatief ‘jonge’ babynaam. Voor de jaren ’90 kwam de naam vrijwel niet voor, maar is daarna langzaam in populariteit gestegen. Inmiddels dragen 1.778 mannen en jongens de naam Scott.

De variant Scottie wordt sinds 2018 voor meisjes gebruikt. Er zijn nog geen 100 meisjes die zo heten. In Amerika werd de naam Scottie tussen de jaren ’50 en ’90 gebruikt als jongensnaam.

Wetenswaardigheden Scottie

Scott Adkins

Scottie is afgeleid van Scott. Scott Adkins is een Engelse acteur. Hij is voornamelijk te zien in thrillers en actiefilms, waaronder Doctor Strange en X-men origens: Wolverine.

Scott Eastwood

Scott Eastwood is een Amerikaans acteur en filmproducent. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn wereldberoemde vader Clint Eastwood. Samen zijn ze te zien in de dramafilm Gran Torino.

Bekijk ook deze namen

Isa, Floor, Bo, Quinn, Mees, Noa, Dani, Sam, Sem, Sanne