Vind jouw babynaam

Jent

Jent is afgeleid van Johannes

Geboortekaartjes

Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jent?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jent

Wat vind jij?

Welke kenmerken vind je bij Jent passen?

Meerdere opties mogelijk

Herkomst en betekenis Jent

Jent is een Nederlandse jongensnaam die is afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent. Johannes is bekend uit de Bijbel en was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.


Tips voor kiezen zorgverzekering als je zwanger bent

Zwanger? Je zorgkosten veranderen!

Als je zwanger bent, verandert je zorgbehoefte. Kijk daarom goed naar je zorgverzekering. Wij hebben op een rij gezet waar je op moet letten.

Lees meer

Aantallen en varianten Jent

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Jent als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Jent per jaar gegeven is

  • Jongens
  • Meisjes

De naam Jent is afgeleid van Johannes. Johannes een bijzonder veel gebruikte naam. Er zijn meer dan 984.000 mannen die Johannes heten. Daarnaast zijn er ook nog eens 7.000 vrouwen die deze naam dragen. Daarmee is Johannes verreweg de populairste naam met een J.

Variant Jent komt al lange tijd voor in Nederland, maar wordt pas sinds 2011 in snel tempo populairder.


Website van het Jaar 2020

Help ons met je stem

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Stemmen is binnen een minuut gedaan. Help jij ons met je stem?

Stem nu

Wetenswaardigheden Jent

Jent is afgeleid van Johannes. De reformator Johannes Calvijn (1509-1564) was een Frans-Zwitserse theoloog. Na zijn studie in Parijs, eerst theologie, later rechten en letteren, ging Calvijn over naar de Reformatie. Heel belangrijk werd Calvijns Institutie, waarin hij zijn zienswijze op het geheel van het christelijk geloof beschreef.

Johannes Calvijn werd predikant in Genève, waar hij probeerde de kerk te hervormen. Na een geschil met het stadsbestuur werd hij verbannen uit de stad. Enkele jaren later vroeg men hem weer terug te keren. Tijdens zijn tweede periode in Genève begon Calvijn de kerk te institutionaliseren. Ook bleef hij veel geschriften publiceren, waarmee hij internationaal grote invloed uitoefende.